Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Místo bílé hnědá. Lázeňské lavičky v Jihlavě dostaly nový nátěr, oprava jednoho kusu vyjde na 3500 korun

Pokud jste teď procházeli po jihlavském Masarykově náměstí, tak vás určitě zaujala jedna novinka. Jsou jí nově natřené lavičky, které dříve byly bílé, nyní dostaly nový nátěr, který se bude navíc lépe udržovat.

Sedáky a opěradla získaly přírodní vzhled díky nátěru lazurou, kovová opěradla také získaly svůj přirozený vzhled, a to díky nátěru antracitem.

„Původní bílý nátěr se ukázal jako nepraktický s ohledem na znečištění i oděrky v průběhu sezony. Výhledově by v případě obnovy nátěru na všech lavičkách daného typu měl být uplatňován tento nově zvolený," uvedla Lucie Poláčková z Útvaru městského architekta. „Hlavním plusem je kromě vzhledu i dobrá následná údržba – lazura se přetírá lépe než bílá barva, je navíc paropropustná, takže dřevo sedáku a opěrek nebude trpět jako dosud,“ doplnil Aleš Zabloudil, technik majetkového odboru.

Město v současné době zpracovává Manuál designu mobiliáře a povrchů města Jihlavy, který stanoví typový, materiálový a tvarový rámec nejen pro nově pořizované lavičky ve městě, ale i ostatní druhy mobiliáře. V budoucnu bude sloužit jako podklad při realizaci záměru postupné kultivace veřejného prostoru města Jihlavy.

„Po Jihlavě je celkem 80 lázeňských laviček, a to na Masarykově náměstí a některých zastávkách MHD. Zatím je natřeno přibližně 40 kusů laviček, postupně se však takto obnoví všechny. Oprava jedné lavičky stojí 3 500 korun bez DPH a zajišťuje ji společnost Pozemní stavby Jihlava spol. s r. o.," dodává Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj Ježkovy oči

Štítky lavička, náměstí, centrum, nátěr, obnovam změna, posezení, odpočinek, údržba, oprava, Jihlava, vzhled

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo bílé hnědá. Lázeňské lavičky v Jihlavě dostaly nový nátěr, oprava jednoho kusu vyjde na 3500 korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.