Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Namaloval jsem vám čtyřlístek pro štěstí. Vím, že slovo válka je špatné, píše Zelenskému Sebík z Třebíče

Válečný konflikt, který před dvěma týdny vypukl na Ukrajině, ovlivňuje také myšlení dětí. Řadě z nich není lhostejný osud lidí, kteří se ze dne na den ocitli ve válce a ve velkém prchají ze svých domovů. S Ukrajinci soucítí třeba i desetiletý Sebík z Třebíče, jenž poprosil starostu města Pavla Pacala, aby doručil jeho dopis, který je plný naděje, do rukou prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského.

Součástí dopisu je také vyrobený čtyřlístek, který není zelený, jak by každý čekal, ale Sebík ho vymaloval v barvách ukrajinské vlajky.

Vzkaz pro Zelenského vzbudil na facebookových stránkách Třebíče řadu pozitivních reakcí. „Děkuji pane starosto, že jste Sebíkovi pomohl obrázek a vzkaz odeslat. Ten vzkaz mě dostal a i když jsem chlap, tak mám v očích slzy... Něco takového by žádné dítě na celém světě nemělo řešit a hlavně prožívat," vyjádřil se na Facebooku Martin Tomáš Ševeček. Sebíkův dopis ocenila také Martina Šlosrová. „Desetiletý klouček a má víc rozumu než všichni ruští autokrati dohromady! Sebík má srdce na správném místě." 


Přinášíme plné znění dopisu, který je adresovaný ukrajinskému prezidentovi. 

Pro pana prezidenta Volodymyr Zelenskyj Vladimír Zelenskij

Jmenuji se Sebastian Peca a chodím do 3. třídy. Namaloval jsem vám čtyřlístek pro štěstí. Vím, že má být čtyřlístek zelený, ale já jsem ho namaloval ve vašich barvíách národní vlajky. Vím, že válka je špatná, a proto bych si přál, aby na celé zemi byl klid a mír a taky aby byla všude jen láska a ne žádný boje. Doufám, že vám můj čtyřlístek přinese jen a jen štěstí a bude už vše v pořádku a lidé na celé zemi se budou mít rádi a smát se. I když mi je jen 10 let, vím, že slovo válka je špatné. Proto si opravdu přeji, aby válka skončila. Kdybych byl kouzelník, mávl bych hůlkou a bylo by po válce. Přeji, ať to všechno zvládnete a už se budete jen usmívat. To přeji celé Ukrajině. Zdraví Sebík Pecha z Třebíče, Česká republika. Sláva Ukrajině.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Třebíč

Štítky dopis, vzkaz, čtyřlístek, Ukrajina, prezident, Zelenskyj, Sebík, Třebíč, válka, Volodymyr Zelenskyj, Pavel Pacal, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Namaloval jsem vám čtyřlístek pro štěstí. Vím, že slovo válka je špatné, píše Zelenskému Sebík z Třebíče | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.