Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysočina má rekordního fotbalového rozhodčího. Během 60 sezon zvládl skoro 7 tisíc zápasů včetně utkání evropských pohárů

Svou šedesátou sezonu zahájil v neděli 13. února v Jaroměřicích nad Rokytnou odpískáním svého prvního letošního „jarního“ zápasu Jaromír Čejka z Třebíče - Boroviny, který se tak stal naším nejvýkonnějším fotbalovým rozhodčím. Potvrzuje to zápis v České knize rekordů. Jaromír Čejka coby rozhodčí posuzoval také utkání evropských pohárů.

S „pískáním" fotbalových zápasů začal Jaromír Čejka z Třebíče v roce 1963. Během této doby odřídil 6 873 utkání, jeho výkony zhlédlo 2 690 566 diváků, nařídil 1 160 pokutových kopů, vyloučil 274 hráčů, z toho 107 domácích a 167 hostujících. Z pozice hlavního sudího viděl 32 075 gólů.

Jaromír Čejka pískal také 184 zápasů v nejvyšší fotbalové soutěži a 31 duelů před televizními kamerami včetně utkání evropských pohárů. V rámci této činnosti najezdil 235 141 kilometrů – vše bez nehody. To všechno jsou údaje, díky kterým ho Muzeum rekordů a kuriozit Pelhřimov zapsalo jako „nejvýkonnějšího sudího“ do kapitoly FOTBAL v České knize rekordů," shrnul dále prezident Agentury Dobrý den Pelhřimov Miroslav Marek. 

Nebýt covidové pandemie, mohl mít Jaromír Čejka, kterému je 83,5 roku, už teď na svém kontě kýžených 7 tisíc utkání. „V Jaroměřicích nad Rokytnou se mi po dlouhé zimě pískalo dobře, tak se mi to třeba podaří, pokud mě „fotbalový Bůh" nepovolá. Budu bojovat," vzkázal rozhodčí rekordman Jaromír Čejka.

Ještě je třeba dodat, že zmíněné přátelské utkání mezi Sokolem Třebenice a TJ Radkovice skončilo na umělé trávě v Jaroměřicích smírně 2:2.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Agentura Dobrý den Pelhřimov

Štítky rozhodčí, fotbal, rekord, rekordman, Jaromír Čejka, Třebíč, mistrovství Evropy, FC Vysočina Jihlava, Jaroměřice nad Rokytnou, Borovina, Pelhřimov, Muzeum rekordů a kuriozit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má rekordního fotbalového rozhodčího. Během 60 sezon zvládl skoro 7 tisíc zápasů včetně utkání evropských pohárů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.