Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zájemci o družstevní byty v Jihlavě se mohou hlásit on-line. První začnou vznikat už letos

Poslední dny ukázaly, že lidé v Jihlavě mají zájem o družstevní bydlení. První takové byty by se měly začít stavět už letos a podle vyjádření jihlavské radnice by měly být dostupnější než ty komerční. Zájemci o takové bydlení nyní mohou využít on-line registraci.

Zájemci o družtevní bydlení v Jihlavě se mohou hlásit na webu. Zde je umístěn také registrační formulář. Každému, kdo ho vyplní, budou chodit zprávy a podrobnosti o dalším vývoji výstavby bytů.  

„Poslední dva roky jsme připravovali kvalitní projekty, které přinesly zvýšený zájem developerů o naše město. Nastavili jsme jasná pravidla spolupráce a technické parametry výstavby a vybrali privátní partnery na výstavbu,“ uvedl náměstek jihlavské primátorky Vít Zeman. Během letošního roku tak může v Jihlavě začít realizace první stovky družstevních bytů na Dolině vedle Penny Marketu.

Byty u Tesca nebo Möbelixu

Od roku 2023 by pak měly přibývat stovky bytů v dalších lokalitách. Jmenoval lze například lokalitu Handlovy Dvory. „Zde jen v první etapě vznikne asi 800 bytů jak komerčních na přímý prodej, tak opět byty družstevní. V plánech města je také lokalita za obchodním domem Möbelix na Špitálském předměstí či v centru Březinek. Celkově by mělo v Jihlavě ve spolupráci města s developery vyrůst na 1200 bytů," dodává Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.  

Šance na bydlení pro mladé nebo seniory. V Jihlavě vzniknou družstevní byty, se saunou, dílnami a školkou

Bytová situace v posledních měsících v naší zemi není moc příznivá, zejména kvůli vysokým cenám bytů a domů si mladé rodiny, ale třeba i senioři, často nemohou dovolit bydlet ve vlastním. Možným řešením situace je družstevní bydlení. Nové byty...

V Kraji Vysočina bylo podle Českého statistického úřadu od ledna do konce září 2021 dokončených 1 285 bytů, o čtvrtinu víc než ve stejné době před rokem. Nejvíc bytů, 349, předali do konce září stavbaři v okrese Jihlava. Z webu Českého statistického úřadu lze třeba vyčíst i to, že za 1. až 3. čtvrtletí bylo v našem kraji vydáno 4 259 stavebních povolení. 

Výstavbou takových bytů si město slibuje to, že do Jihlavy naláká další obyvatele, a také tak může pomoci místním drobným živnostníkům. „Myslíme si, že nabídnout dostupné bydlení, je ta nejlepší cesta, jak přivést lidi k trvalému pobytu v Jihlavě. Věřím, že právě posílení počtu aktivních lidí, mladých rodin, ale i seniorů pomůže drobným živnostníkům, obnovit své provozy na náměstí, rozšířit služby a oživit ulice. K tomu však musí mít lidé kde bydlet,“ nastínil náměstek Zeman jednu z hlavních cest ke zlepšení života a zvýšení počtu obyvatel Jihlavy. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky byty, družstevní, bydlení, město, Jihlava, stavba, XXXLutz, Český statistický úřad, Tesco, Penny Market, Dolyna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci o družstevní byty v Jihlavě se mohou hlásit on-line. První začnou vznikat už letos | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.