Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Česká pošta zruší 669 pracovních míst. Důvod? Chce ušetřit půl miliardy ročně

Česká pošta zruší od letošního května 669 pracovních míst, zejména těch manažerských a úřednických. Státní podnik si od toho slibuje úsporu 500 milionů korun ročně. Podle vedení pošty jde o další krok k optimalizaci nákladů.

Podnik veškeré chystané kroky standardně projedná se zástupci odborových organizací. „Postupně přecházíme na takový systém řízení, kde ve středním a vyšším managementu nebude potřeba současný počet vedoucích administrativních pracovníků. Rušení pozic se týká čistě úřednické, administrativní, centrálně řízené části firmy. Díky tomu dosáhneme na úsporu půl miliardy ročně,“ říká personální ředitel České pošty Ivan Feninec.

Ke zrušení zmíněných pozic dojde od letošního 1. května. Půjde hlavně o pozice v oblasti marketingu, administrativně právních záležitostí, IT, financí nebo obchodu. Tímto krokem chce Česká pošta ušetřit 500 milionů korun ročně. „Restrukturalizace manažerských a úřednických pozic a rušení jejich agend je dalším krokem k optimalizaci nákladů České pošty, který navazuje na předchozí optimalizaci v síti listovního doručování a na pobočkách," dodává Matyáš Vitík, mluvčí České pošty.  

Státní podnik v tuto chvíli zaměstnává 27 tisíc zaměstnanců.

Dobrá zpráva! Jihlavské pobočky České pošty se nakonec stěhovat nebudou

Tlak Jihlavy zafungoval. Na včerejším setkání v senátu se zástupci města a pošty domluvili, že se jihlavské pobočky na Březinkách, sídlišti S. K. Neumanna a Erbenova rušit nebudou. Nová pobočka v obchodním centru Aventin však vznikne.

„U nás platí, že modrá je dobrá. Pošťáků, tedy modrých límečku, se tak propouštění netýká. Lidi do provozu naopak nabíráme, hlavně na pozice balíkových doručovatelů. Řízneme ale do bílých límečků, tedy do administrativy ve středním a vyšším úřednickém patře,“ dodává generální ředitel České pošty Roman Knap.

Snižování stavů je možné i díky avizovanému administrativnímu rozdělení firmy na samostatné účetní jednotky. To však neznamená, že by kvůli tomu vznikaly nové managementy nebo přicházeli noví generální ředitelé. „Právě díky této transformaci je možné počet vedoucích pracovníků naopak snižovat," dodává závěrem mluvčí Vitík. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká pošta | Zdroj Česká pošta

Štítky Česká pošta, pozice, práce, zaměstnání, Roman Knap, pracovní místo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká pošta zruší 669 pracovních míst. Důvod? Chce ušetřit půl miliardy ročně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.