Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tip na výlet: Po stopách největšího rašeliniště. Dvouhodinová procházka s 12 zastávkami a krásnými výhledy

Poměrně novou atrakcí, která se nachází v srdci Žďárských vrchů, je naučná stezka Dářská rašeliniště. Tato procházka nám kromě řady informací nabídne také dva vyhlídkové body.

Zmíněná naučná stezka se nachází severně od Žďáru nad Sázavou. Její projití zabere zhruba dvě hodiny.

Původní naučná stezka kolem rybníka Velké Dářko byla na konci roku 2013 nahrazena zcela novou stezkou v upravené trase. Stezka turisty provede největším a nejhlubším rašeliništěm celé Českomoravské vrchoviny.

Trasa na Žďársku je dlouhá jen 3 kilometry, vešlo se na ni ale hned 12 zastavení s informačními tabulemi, jejichž prostřednictvím se návštěvníci seznámí s živou i neživou přírodou nádherné mokřadní oblasti. Zastavení dále doplňují dva vyhlídkové body - jeden na rybník Velké Dářko a druhý na rezervaci Dářko. Zde je možné se na chvíli zastavit a obdivovat krásnou krajinu kolem sebe.

Naučná stezka začíná v lese za Velkým Dářkem a končí u silnice v samotě Borky, kde se dá zaparkovat. Pokud někdo nemá auto, tak to vůbec nevadí. Do Dářka jezdí také autobus. Těm, kteří by se tady chtěli zdržet déle, je v teplejších měsících na břehu rybníka k dispozici autokemp.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto navylet.cz, zdarskevechy.cz, kudyznudy.cz | Zdroj navylet.cz, zdarskevechy.cz, kudyznudy.cz

Štítky tip, výlet, Dářská rašeliniště, víkend, pozvánka, rašeliniště, naučná stezka, rybník, Velké Dářko, Dářko, okres Žďár nad Sázavou, Žďár nad Sázavou, Českomoravská vrchovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tip na výlet: Po stopách největšího rašeliniště. Dvouhodinová procházka s 12 zastávkami a krásnými výhledy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.