Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlava brzy přijde o zaběhlý obchod s potravinami na Žižkově ulici. Pro lidi v okolí je to ztráta, myslí si zákazníci

Globus, Samka, Pramen. Určitě jeden z těchto názvů používáte pro označení prodejny s potravinami, která už roky sídlí na Žižkově ulici v Obchodní galerii nedaleko centra Jihlavy. Řadu zákazníků teď určitě nepotěší informace o tom, že uvedená prodejna brzy ukončí svůj provoz.

To redakci Jihlavské Drbny potvrdila síť maloobchodních prodejen Pramen, která zmíněnou prodejnu na Žižkově ulici provozuje, a to už od roku 2009. „Zmíněná prodejna v Jihlavě končí z důvodu ukončení nájemního vztahu k prostoru, a to bez náhrady, nebude tedy nikam přemístěna,“ sdělila za Pramen.cz Marie Odstrčilová.

Zatím není jasné, jaká provozovna zmíněný obchod nahradí. „Prodejna bude fyzicky uzavřena k 15. lednu a jinak oficiálně k 31. lednu,“ uvedl na dotaz redakce Ivo Mezlík, který zastupuje Obchodní galerii Jihlava.

Kdo bude novým nájemcem? 

Nový nájemce zatím není známý, podle Mezlíka je vše ve fázi vyjednávání. „Zájemců je samozřejmě více. Není vyloučeno, že tu budou pokračovat potraviny dál, jen pod jinou hlavičkou,“ poodhalil Mezlík. Na sociálních sítích se objevily informace, že potraviny nahradí obchod s výpočetní technikou. To však Mezlík nyní nepotvrdil. „Proslýchat se může ledacos,“ dodal Ivo Mezlík s úsměvem.

Ke konci zaběhlé prodejny v Jihlavě se vyjadřují také lidé na Facebooku. „Tam to určitě někdo vezme, ne? Albert či někdo podobný. Je to dobrý místo,“ navrhuje uživatel Jarda. „A pečivo výborné a čerstvé vedle Mikulky taky v p*****. Tady to jde fakt do h*****. Veme to tak akorát Vietnamec,“ není nadšený uživatel Dave.

Pod příspěvkem, který se zabývá ukončením prodeje v jihlavském Pramenu, se lidé zamýšlí nad tím, jak velké řetězce postupně likvidují maloobchodní sítě. „Také je mi z toho smutno. Jako i z prázdných obchůdků v centru. Je potřeba oživit centrum města a ne stavět další nesmyslná nákupní centra kdesi v tramtárii,“ přidala svůj názor Ivana. „No já nevím, ale zrovna v tomhle obchodě toho moc neměli, po obědě neměli skoro ani pečivo, tak si trochu taky za to můžou sami, že se neuživili…“ přidává opačný názor Jakub.

Věrnou zákaznicí je Lenka, která má pro tamní zaměstnance jasný vzkaz. „Do toho obchodu chodím přes 40 let… Co člověk potřebuje, to tam mají. Nemusím přece chtít kaviár a plátkované mandle. Holky jsou tam božani! Pro nás, co v okolí bydlíme, je to velká ztráta,“ posmutněla si uživatelka Facebooku Lenka.

Pramen na Vysočině

„Síť prodejen Pramen v Kraji Vysočina provozuje ještě 4 další maloobchodní prodejny, které zde působí od roku 2009,“ doplnila Marie Odstrčilová. Konkrétně jde o prodejny v Polné, Havlíčkově Brodě, Žďáru nad Sázavou a Velké Bíteši.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lucie Mayerová

Štítky obchod, prodejna, ukončení, potraviny, Pramen, Žižkova, Jihlava, jídlo, Globus, Facebook, Drbna.cz, Kraj Vysočina, Albert Česká republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava brzy přijde o zaběhlý obchod s potravinami na Žižkově ulici. Pro lidi v okolí je to ztráta, myslí si zákazníci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.