Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rok 2021 na Drbně: Odebraný invalidní důchod, potíže při domácím porodu nebo smutná úmrtí

Rok 2021 bude za pár hodin minulostí. Jaký byl z pohledu čtenářů Jihlavské Drbny? Už nyní lze říct, že hodně čtená byla již tradičně černá kronika nebo krimi. Svoji pozornost si však našla i příjemnější společenská témata.

Leden

Rok 2021 nezačal šťastně. Nejčtenějším článkem na Jihlavské Drbně se totiž stala zpráva o úmrtí Radka Vovsíka, dlouholetého náměstka jihlavského primátora, který naposledy zastával pozici ředitele jihlavského dětského domova. Byl to druhý nejčtenější článek v letošním roce, celkově třetí bylo taktéž lednové úmrtí Stanislavy Prokešové, bývalé žeditelky ZŠ Seifertova.  

Únor

V února zdaleka nejvíce zaujal netradiční případ ženy, které se vymstila přílišná otevřenost z hlediska sdílení svých fotek na sociálních sítích. Ta základě nich vyhodnotila Česká správa sociálního zabezpečení, že na svůj invalidní důchod, který po dlouhé roky pobírala, nemá nárok. Zároveň šlo o vůbec nejčtenější článek v tomto roce.

Březen

Ani nejčtenější článek třetího měsíce nepřinesl radostnou zprávu. Informoval o nenadálých a vážných komplikacích u domácího porodu ženy z Jihlavska. Prognózy přežití novorozence se pohybovaly pouze v teoretické rovině.  

Duben

V dubnu se se svoji téměř padesátiletou kariérou u dopravního podniku loučil legendární řidič Jan Vorálek. Oblíbený "Sandokan", jak se mu přezdívalo, se při odchodu do důchodu dočkal zasloužených poct a slov díků.  

Květen

Nejčtenějším květnovým článkem se stal report neobvyklého, ale o to nebezpečnějšího incidentu na dálnici D1. Řidič kamionu nejprve nedovolil předjetí osobnímu autu, aby pak na následné vybrždění zareagoval prohozením visacího známku zadním sklem toho vozidla. 

Červen

S dopravou má souvislost i červnový článek, avšak i zde došlo k tragické události. Dva lidské životy si vyžádala nehoda u Svatého Kříže u Havlíčkova Brodu.

Červenec

Největší vlnu pozornosti v červenci přilákal článek o incidentu ve voze jihlavské MHD. Dvanáctiletá dívka si zde okamžitě nestačila označit jízdenku, načež byla dle své mojí matky necitlivě pokutována revizorkami.  

Srpen

Zkraje srpna zažila Vysočina řádění živlů, které přineslo pořádnou kroupovou nadílku. To, že v takovém měřítku nemá obdoby, poznali při odklízecích pracích i hasiči.

Září

Jednoznačně nejčtenějším článkem v září byly reakce na srpnové napadení tří mladíků v prostoru jihlavského autobusového nádraží. Rozbuškou byla zejména debata ohledně zveřejněné etnicity útočníků.    

Říjen

Nešťastná událost stála za nejčtenějším článkem i v říjnu. Týkala se srážky osobního vozidla s jedenáctiletým chlapcem, pro kterého se střet stal osudným. Jeho matka vyjadřovala pochybnosti nad způsobem policejního vyšetřování a poptávala další svědecké výpovědi.     

Listopad

Poněkud překvapivě se listopadovým "top článkem" stala zpráva o policejní kontrolní akci zaměřené na přetížené kamiony převážející dřevo.  

Prosinec

Poslední listopadový den zastihla Vysočinu intenzivní sněhová bouře a následná kalamita. Tu pomáhal vyřešit dobrovolník, která zasedl do svého traktoru a pomáhal prohrnovat cesty v Jihlavy a blízkém okolí. 

Jihlavská Drbna v číslech

Rok 2021 byl pro naši redakci zároveň rekordním, co se čtenosti týče. Náš web za rok 2021 vykázal 5 305 820 návštěv (k 30. 12.). 

Nejvíce čtenářů na náš web letos zabloudilo hned v lednu.

Na Facebooku máme k dnešnímu dni 17 064 fanoušků, sledujících je 18 711.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto úprava redakce

Štítky Drbna.cz, Česká správa sociálního zabezpečení, Kraj Vysočina, Facebook

Rok 2021 na Drbně: Odebraný invalidní důchod, potíže při domácím porodu nebo smutná úmrtí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.