Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na lyže na přelomu roku? Na Vysočině funguje aktuálně osm sjezdovek, přírodní sníh pro běžkaře však ubývá

Na Vysočině je v provozu osm lyžařských sjezdovek. Provozovatelé předpokládají, že vyrobili dost sněhu na to, aby přečkali nynější oblevu. Přírodní sníh pro běžkaře odtává i v okolí Nového Města na Moravě. Trať upravená pomocí technického sněhu je v Jihlavě. Ve vyhrazených hodinách může veřejnost také využívat tratě novoměstské sportovní Vysočina Areny.

Stopy na přírodním sněhu kolem Nového Města na Moravě byly naposled upravované ve středu. "Slibovaná předpověď se bohužel plní. Teploty jsou nad nulou a sníh, který včera (ve středu) napadl, mizí. Pokud vás neodradí ani současné počasí a chcete vyrazit na lyže, počítejte s přiměřenou kvalitou tratí," upozornil dnes web Lyžařské Novoměstsko.

V Jihlavě připravilo město okruh pro běžkaře ve volnočasovém areálu Český mlýn, stopa je upravená. "Máme poměrně dost sněhu, máme to dost nahuštěno v jednom prostoru a díky tomu snad ten sníh přečká oblevu, která začala," řekl Martin Kratochvíl ze spolku Lyžařské Jihlavsko, který se o údržbu tratě stará. Na malém svahu s technickým sněhem mohou v areálu bobovat děti.

V minulém týdnu už se na Vysočině lyžovalo na čtyřech sjezdovkách, které jsou na Šacberku a na Čeřínku u Jihlavy, na Harusově kopci u Nového Města na Moravě a na Křemešníku. Další vleky se v tomto týdnu rozjely v Lukách nad Jihlavou, na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí, v Novém Jimramově a ve Svratce.

Sedačková lanovka v Lukách nad Jihlavou se ve středu odpoledne zastavila a hasiči z ní evakuovali 28 lidí. Fungovat znovu začala dnes hodinu před polednem. Přerušení provozu podle správkyně Magdy Vaňkové způsobila drobná závada v elektrické části lanovky.

Některé skiareály budou mít o něco kratší provoz na silvestra nebo na Nový rok, jinde plánují celodenní provoz. Například na Harusově kopci se poslední den letoška bude lyžovat do 17 hodin a na Nový rok od 9 do 20 hodin. Na Fajtově kopci se bude na Silvestra lyžovat od 8 do 20 hodin, na Nový rok tam začne vlek jezdit po poledni.

Aktuální informace o provozní době jsou na webech lyžařských areálů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto cestolino.cz

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, běh na lyžích, sjezdovka, Jihlava, Nové Město na Moravě, nový rok, silvestr, Luka nad Jihlavou, Novoměstsko

Na lyže na přelomu roku? Na Vysočině funguje aktuálně osm sjezdovek, přírodní sníh pro běžkaře však ubývá | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.