Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pořádat novoroční ohňostroj chce na Vysočině Třebíč a Velké Meziříčí. Videomapping v Jihlavě také nebude

Novoroční ohňostroje budou na Vysočině jen výjimečně. Jeho konání potvrdila Třebíč, počítá s ním i Velké Meziříčí. Jiná města od jeho pořádání kvůli pandemii koronaviru upustila. Moravské Budějovice o jeho konání ještě nerozhodly. Podle ředitele městského kulturního střediska Karla Nechvátala se ale zřejmě konat také nebude.

Ohňostroje až na Nový rok pořádají města na Vysočině již řadu let, přesunula ho ze silvestrovské půlnoci kvůli tomu, aby si ho mohly užít děti. Třebíč počítá s ohňostrojem za asi 60 tisíc korun, řekl starosta města Pavel Pacal (Pro Třebíč). Podle mluvčí města Irini Martakidisové se bude odpalovat z návrší U Kostelíčka. Tradičním místem novoročních ohňostrojů bývalo Karlovo náměstí, které se nyní rekonstruuje. „Nechceme to podávat tak, aby se lidé přišli podívat ke Kostelíčku, to je nesmysl. Právě proto je to takto nahoře, aby to bylo vidět ze všech koutů města," řekl Pavel Pacal.

S novoročním ohňostrojem zatím počítá Velké Meziříčí. Je naplánován na Náměstí na 17:00 i s vystoupením pěveckého sboru základní umělecké školy. „Do poslední chvíle to bude ve hře, ale uvidíme, co se ještě do konce roku stane. Zatím s ohňostrojem počítáme," řekla mluvčí velkomeziříčské radnice Lucie Málková.

V Moravských Budějovicích obvykle pořádali novoroční ohňostroj 1. ledna v 18:00. „Zatím jsme to nerozhodli, ale ohňostroj asi nebude. Vím, že se nehodlá prodlužovat nouzový stav, ale ani rozpočet kulturního střediska není nijak naplněný, takže střílet asi nebudeme," řekl ředitel městského kulturního střediska Karel Nechvátal.

Je hloupost to pořádat, zní ze Žďáru 

Ohňostroj nebude ani ve Žďáru nad Sázavou. „Vzhledem k tomu, že se obvykle schází na náměstí opravdu celé město, tak je to v podstatě hloupost pořádat," řekl mluvčí žďárské radnice Matěj Papáček. Návštěvnost novoročního ohňostroje v předchozích letech odhadl na asi 3000 lidí.

Zrušený je novoroční ohňostroj i v Jihlavě. „Ohňostroj už jsme zrušili, měl být videomapping, ale ten se zrušil také se zpřísněním opatření. A teď už by se nestihl zorganizovat. Nejsou souhlasy majitelů nemovitostí a hlavně se nám do toho nechce, protože jsou to vždycky akce navštěvované mnoha tisíci lidmi," řekl mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Ohňostroje byly kvůli koronaviru ve městech zrušené i před rokem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, zábava, Vysočina, ohňostroj, Třebíč, Kraj Vysočina, Velké Meziříčí, Jihlava, kulturní dům, pandemie covidu-19, Moravské Budějovice, Pavel Pacal, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořádat novoroční ohňostroj chce na Vysočině Třebíč a Velké Meziříčí. Videomapping v Jihlavě také nebude | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.