Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zastupitelé schválili návrh rozpočtu na rok 2022. Nejvíce spolyká demolice zimáku a výstavba nové arény

Jedním z projednávaných bodů jihlavského zastupitelstva, které se konalo ve středu 15. prosince, bylo návrh rozpočtu na rok 2022. Pracovníci ekonomického odboru magistrátu města pracovali na přípravě rozpočtu už od poloviny letošního roku.

„Nastavení rozpočtu na příští rok stále počítá se zdražením cen energií i materiálů. Připraven je také na další vlnu pandemie nebo jiné mimořádné události, a to díky Fondu rezerv a rozvoje," zmínil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Mezi největšími investicemi zůstává demolice CZ LOKO arény a začátek výstavby Horácké multifunkční arény, další velkou stavební akcí bude také takzvané „Zvýšení bezpečnosti dopravy v Jihlavě“, rámci kterého se budou ve městě opravovat chodníky, zastávky MHD nebo přechody pro chodce. 

Jihlava se na konci roku dozví, zda od státu dostane dotaci na novou arénu. Rozlučka se starým stadionem bude na jaře

Jihlava chce mít na přelomu ledna a února příštího roku připravenou dokumentaci pro výběr zhotovitele nové víceúčelové arény, aby mohla začít v soutěži vybírat dodavatele zakázky. Půlmiliardovou dotaci na arénu s předpokládanými náklady okolo 1,4...

„Rozpočet bude v příštím roce pracovat téměř s 1,5 miliardy korun. Schodek rozpočtu dosahuje 34 milionů korun, což je nejméně za poslední tři roky a je kryt finančními prostředky mimorozpočtových fondů a revolvingovým úvěrem, klasické úvěry již město žádné nemá,“ uvedl k rozpočtu vedoucí ekonomického odboru a supervizor tvorby všech městských rozpočtu Jan Jaroš.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky rozpočet, investice, zastupitelstvo, Jihlava, 2022, Jan Jaroš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé schválili návrh rozpočtu na rok 2022. Nejvíce spolyká demolice zimáku a výstavba nové arény | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.