Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Těžké chvíle hotelů na Vysočině. Rezervace spíš ubývají, odpadají firemní večírky a školení

Hotelům na Vysočině poslední dobou rezervace pobytů spíš ubývají, firmy navíc kvůli opatřením proti epidemii koronaviru ruší předvánoční večírky a školení. Řada ubytovatelů připravila silvestrovský program, někteří mají v nabídce i vánoční pobyty. K lepší návštěvnosti Novoměstska i některých jiných míst v kraji koncem roku by pomohlo to, kdyby nasněžilo a daly se upravit tratě pro běžkaře.

"S pobyty je to tady v tuhle chvíli spíš špatné. To, co bylo, se spíš ruší," řekl Štěpán Antoň za rodinný hotel Antoň s 94 lůžky v Telči na Jihlavsku. Lidé tam teď nocují hlavně kvůli pracovním pobytům. Hoteliér uvedl, že firemní večírky odpadají především kvůli nařízenému zavírání restaurací ve 22:00. "Většinou nám řekli, že večírek do deseti hodin nemá cenu," řekl. Hotel bude mít jako obvykle zavřeno o vánočních svátcích, silvestr si tam rezervovala skupina německých turistů. Podle Antoně přijet můžou, jsou očkovaní, podle něj se ale těžko předvídá to, jestli do té doby nezpřísní opatření proti epidemii tak, že je to od cestování odradí.

Poblíž Telče mohou lidé také do kempu u rybníka Velký Pařezitý, který má celoroční provoz, zvolit tam mohou penzion nebo vytápěné chatky. "Máme i nějaký zájem na silvestra, ale není to moc silné," řekl jednatel Eduard Jakwerth. Podotkl, že řada lidí třeba neví, že se dá ubytovat, když je vyhlášený nouzový stav. "Do toho možná panuje i nějaký strach," dodal. I tomuto kempu pod vrchem Javořice by asi pomohlo to, kdyby připadl sníh. V okolí se upravují běžkařské tratě a v blízkém Mrákotíně je sjezdovka.

Sníh pro běžkaře by si přál také Petr Opluštil, ředitel hotelu Orea Resort Devět Skal v Milovech na Žďársku. I tomuto hotelu rezervace ubývají. "Měli jsme naplánovaný pěkný víkend s mikulášskou nabídkou. Bylo původně asi 180 lidí rezervovaných a popadalo to všechno. Ta vládní opatření, byť je chápeme a respektujeme, nám hodně ublížila," řekl.

Vánoční a silvestrovské pobyty s programem hotel Devět Skal naplánoval už v průběhu letních prázdnin. "A velice dobře se nám to prodávalo. S tím, jak přišly omezení a restrikce, lidi se odhlašují," řekl ředitel. Hostům podle jeho názoru víc vadí zkrácení provozní doby restaurací. "Bezinfekčnost není zase takový problém. Většina lidí, kteří k nám jezdí, už jsou očkovaní nebo covid prodělali," řekl. Podle údajů na webu hotel nabízí 133 pokojů.

O tom, že firmy ruší večírky a školení, mluvili ubytovatelé i jinde na Vysočině. Ředitelka Hotelu Zámek Valeč na Třebíčsku Anežka Valová uvedla, že některé firmy odříkaly předvánoční akce už minulý měsíc, jiné týden či dva před objednaným termínem. "Pokud se to koná, tak přijede jedna třetina, z 90 třeba 30 lidí," podotkla.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, hotely, zábava, Silvestr, Vysočina, hotel, Kraj Vysočina, pandemie covidu-19, Novoměstsko, Telč, okres Jihlava, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžké chvíle hotelů na Vysočině. Rezervace spíš ubývají, odpadají firemní večírky a školení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.