Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vánoce v Jihlavě: Na kluziště v omezeném počtu a s dokladem o bezinfekčnosti, ve stáncích ke koupi jen stromky a ryby

Jihlava si za dodržení všech mimořádných opatření adventní atmosféru zachová. Pro návštěvníky bude zdarma otevřeno kluziště s kapacitou 80 osob. Jarmareční stánky i vánoční strom zůstanou nasvícené, barvami bude zářit i Mariánský sloup a z reproduktorů budou znít koledy. Na zavřených stáncích vznikne výstava velkoformátových fotografií Jihlavy k Vánocům z roku 2019.

Zavřené stánky na Masarykově náměstí se stanou během první poloviny prosince výstavním prostorem velkoformátových fotografií, které budou připomínat první ročník Jihlavy k Vánocům z roku 2019, do adventní vesnice bude přistavena i tzv. vánoční kára a historický kolotoč. Pódium budou zdobit kulisy zobrazující bývalý měšťanský dům Krecl a maketa první jihlavské tramvaje.

Prodejci z gastroprovozoven na Masarykově náměstí budou osloveni, aby přizpůsobili prodej svého občerstvení i pro návštěvníky adventní vesnice. Svátečně bude ozdoben také Obchodní dům Prior, na kterém se každou adventní neděli rozsvítí jedna adventní svíce.

Z jarmarku zůstane a je vládou povolen prodej stromů, jmelí a chvojí a s nimi související produkty, dále pak ryby a produkty z nich. „Rozsvícení vánočního stromu a výzdoby města nebude ani letos veřejné, ale záznam z rozsvícení odvysíláme na sociálních sítích města. Na Facebooku a na YouTube kanálu Jihlavy nabídneme v neděli večer přání primátorky Karolíny Koubové a obrázky nazdobeného centra města," uvedl mluvčí magistrátu Radovan Daněk a doplnil, že pro vstup na kluziště bude nutné se prokázat dokladem o bezinfekčnosti.

Rozumím tomu, že je třeba činit opatření, aby se zamezovalo kontaktu mezi lidmi, ale nerozumím tomu, proč se opět nařízení vlády dějí ze dne na den, a proč jsou ta opatření opět ne zcela logická. I my jsme z toho velmi unavení, nicméně zdraví je přednější. Přesto se nenecháme zastavit a pro Jihlavany otevřeme alespoň kluziště. Na náměstí zůstanou i stánky a vánoční osvětlení, budou hrát koledy. Stánky se změní ve venkovní galerii, zachován bude také prodej toho, co vláda povoluje. Všechny, kteří sem půjdou adventní náladu nasát, přesto prosíme o dodržování tří „R“ – ruce, roušky a rozestupy,“ uvedla primátorka města Karolína Koubová.

Město se snažilo do poslední chvíle Jihlavu k Vánocům uspořádat. Připravené byly zmírněné varianty programu při postupném zhoršování pandemické situace – nejprve by se zrušily větší hudební či divadelní produkce, pak prodej občerstvení nebo stánky s ostatním sortimentem. Kvůli mimořádným opatřením ministerstva zdravotnictví se však adventní jarmark letos neotevře vůbec a veškerý kulturní program je zrušen. Odvoláno bylo 40 prodejců, kteří měli zaplnit jarmareční stánky.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Vánoce, Jihlava, program, opatření, kluziště, Karolína Koubová, advent, Obchodní dům Prior, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce v Jihlavě: Na kluziště v omezeném počtu a s dokladem o bezinfekčnosti, ve stáncích ke koupi jen stromky a ryby | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.