Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V jihlavském kostele se opět zavzpomíná na předčasně zesnulé děti. Svíčkou či vzkazem a fotkou

V roce 2011 jsme se v ČR poprvé připojili ke Světovému dni památky zesnulých dětí. Připomínáme si ho každou druhou neděli v prosinci. Ve stejný čas se na všech místech zapalují svíčky, a tvoří se tak virtuální vlna světla po celé zeměkouli.

Díky dobrovolníkům ze spolku Dlouhá cesta můžeme na předčasně zesnulé děti zavzpomínat i my, a to prostřednictvím akce Zapalme svíčku. Ta se bude konat také v Jihlavě, a to 12. prosince od 16:30 do 19:00 v kostele sv. Jakuba.

Zapalme svíčku se bude v Jihlavě konat 12. prosince v kostele sv. Jakuba od 16:30 do 19:00. Všechny další informace jsou uvedeny na webu.

„Letošní rok, vzhledem k opatřením, proběhne zapalování svíček bez programu. Průběžně ve výše uvedenou dobu každý může přijít a zapálit svíčku. Čajové svíčky budou na místě k dispozici,“ sdělila jedna z organizátorek Monika Marešová.

Na nástěnku bude možné přiložit fotografii či vzkaz. Spolupořadatelem akce Zapalme svíčku je Římskokatolická farnost u kostela sv. Jakuba.

Posláním Světového dne památky zesnulých dětí je uctění památky zesnulých dětí, zapojení přátel rodin při přípravě vzpomínkové akce či podpory vzpomínky. Vyjádření sounáležitosti se všemi pozůstalými rodinami na celém světě.

„Budeme vděčni za šíření poslání dne: uctění památky všech dětí a mladých lidí, kteří odešli z tohoto světa dříve, než stačili dospět a zestárnout,“ vzkazuje veřejnosti Monika Marešová.

Ohodnoť článek

Foto Charita Pelhřimov

Štítky úmrtí, dítě, Zapalme svíčku, pieta, vzpomínka, náštěnka, vzkaz, Jihlava, kostel, svíčka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavském kostele se opět zavzpomíná na předčasně zesnulé děti. Svíčkou či vzkazem a fotkou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.