Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Od příštího víkendu bude v provozu kluziště, otevřou se adventní trhy. Otazník se vznáší nad opatřeními

Zatím v nezměněném rozsahu, ale v souladu s doposud známými opatřeními, připravuje město akci Jihlava k Vánocům. Znamená to, že už od příštího víkendu se bude moci na náměstí bruslit a začnou fungovat adventní trhy a vesnička.

„Už od příštího víkendu by měl být v provozu obří ledový adventní věnec (takže už můžete brousit nože bruslí) a kolem morového sloupu začnou fungovat adventní trhy, adventní vesnička a adventní korzo,“ stojí v nedělním facebookovém statusu města Jihlavy. Stále je připraven je i bohatý doprovodný program (každý den od 16 do 19 hodin) a adventní koncerty na radnici.

Potvrzuje to vlastně zhruba dva týdny staré informace. Od té chvíle však však epidemiologická situace významně zhoršila. „A tak zatím neumíme odhadnout, zda se nezmění současná opatření a nařízení a zda nedojde k nějakým dalším omezením.“ Magistrát ale doufá a věří, že advent bude pohodový a Vánoce klidné a příjemné.

Jihlavské Vánoce s jasnějšími obrysy. Strom i ulice rozzáří nové ozdoby, rozsvícení bude bez veřejnosti

Pokud jste se v posledních dnech ocitli na jihlavském Masarykově náměstí, pak vám určitě neušlo to, že se již staví kluziště kolem mariánského sloupu. Přípravy na Vánoce v Jihlavě tak začaly. Vloni se kvůli nepříznivé epidemiologické situaci na...

Kluziště má být v provozu od 28. listopadu do 30. ledna 2022. Bruslaři, tak jako před dvěma lety, budou na kluziště přicházet přes turniket, díky kterému se tak snadno zjistí, kolik lidí je aktuálně na ledě. Dá se tak snad regulovat povolený počet sportujících, podle aktuální epidemiologické situace a s ní souvisejících vládních nařízení.

Na náměstí budou umístěny dezinfekční stojany a i provoz kluziště se zřejmě bude podřizovat aktuální koronavirové situaci a vládním nařízením. „Počítáme i s tím, že vpouštět na led se bude po kontrole bezinfekčnosti v počtech dle aktuálně platných nařízení,“ ubezpečila primátorka města Karolína Koubová

Vývoj situace okolo covidu-19 má vliv i na rozsvěcení vánočního stromu na náměstí, přesný termín tohoto aktu tak není z obav ze srocování davu lidí veřejný. Jak už bylo uvedeno dříve, záznam rozsvícení stromu chce město vysílat na webu a sociálních sítích města.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, Vánoce, jarmark, kluziště, advent, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od příštího víkendu bude v provozu kluziště, otevřou se adventní trhy. Otazník se vznáší nad opatřeními | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.