Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihlavou zazní Modlitba pro Martu. Radnice se rozzáří národními barvami

Středa 17. listopadu pro mnohé znamená volný den, protože slavíme státní svátek. Události, které se staly v roce 1989, si v krajské Jihlavě můžeme připomenout hned několika akcemi.

Od půl druhé odpoledne mohou zájemci přijít na již tradiční setkání „u klíčů", tedy k památníku 17. listopadu, který se nachází u řeky ve volnočasovém areálu Český mlýn. Zúčastní se ho představitelé města, zvána je i široká veřejnost. 

Jihlavský magistrát se připojí k oslavě státního svátku nasvícením budovy radnice na Masarykově náměstí třemi pruhy bílé, červené a modré barvy. To ale ještě není všechno. 

„Magistrát pustí do amplionů varovného a vyrozumívacího systému píseň Modlitba pro Martu. Ta se městem rozezní v 17:11," dodává přesný čas Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Pokračování na koncertě s oceněním 

Den boje za svobodu a demokracii si zástupci města připomenou také na koncertě Základní umělecké školy, kde se od 18 hodin koná slavnostní předávání Čestného občanství a Ceny města Jihlavy. „Čestné občanství získal judista Lukáš Krpálek a in memoriam Alois Janáček a Pavel Novák. Cenu města Jihlavy převezeme zdravotní sestra Simona Hájková. Předávání cen se uskuteční v divadelním sále DKO Jihlava na úvod koncertu ZUŠ, který začíná v 18 hodin," dodává mluvčí Daněk. 

Součástí vzpomínky bude také výstava Rok zázraků v DKO Jihlava, která bude 17. listopadu otevřená od 9 do 16 hodin. Výstava fotografií se zaměřuje na pád komunistického režimu v Československu, a to v mezinárodním kontextu. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky 17. listopad, Kubišová, Modlitba pro Martu, amplion, 1989, radnice, národní, trikolora, Jihlava, koncert, Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva, Lukáš Krpálek, Alois Janáček, Pavel Novák, Komunistické Československo, státní svátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavou zazní Modlitba pro Martu. Radnice se rozzáří národními barvami | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.