Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hygienici v terénu. Spolu s policisty dnes budou kontrolovat dodržování opatření

Jedna až dvě kontrolní skupiny hygieniků s policisty budou během dneška k vidění v každém okrese ČR. Budou kontrolovat dodržování opatření, která byla přijata kvůli epidemii covidu-19. Jak řekla hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová, další rozsáhlou kontrolní akci plánují hygienické stanice na tuto sobotu.

Hygienici by mohli kontrolovat například kavárny a restaurace. Hospodští a restauratéři musí od tohoto pondělka kontrolovat doklady o bezinfekčnosti hostů. Lidé, kteří nejsou očkovaní ani do půl roku po prodělání nemoci, musí mít u sebe při návštěvě restaurace potvrzení o negativním testu, jinak by je personál neměl obsloužit.

Jihlavská restaurace měla po 11:00 jen polovinu obvyklého počtu hostů. Dnes je kontroloval ředitel

Do restaurace jihlavského Hotelu Gustav Mahler přišla dnes po 11:00 jen polovina obvyklého počtu hostů, řekl ředitel hotelu Vladislav Jiroušek. U vchodu se museli prokázat dokladem o bezinfekčnosti. Kontroloval je ředitel, podle nějž má...

Skupiny složené z hygieniků a policie mohou být k vidění také na vnitřních sportovištích, ve fitness centrech či v kulturních organizacích. Také ve vnitřních sportovištích by totiž lidé měli prokázat bezinfekčnost a při skupinových lekcích dodržovat rozestupy.

„Běžně hygienici s policisty udělají 1200 až 1500 kontrol za týden," sdělila již dříve Pavla Svrčinová. Hygienici jsou podle ní často nevybíravým způsobem napadáni ze strany klientů i provozovatelů kontrolovaných zařízení.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky hygienik, policie, kontrola, nařízení, opatření, Česko, Pavla Svrčinová, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici v terénu. Spolu s policisty dnes budou kontrolovat dodržování opatření | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.