Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Další ocenění pro Lukáše Krpálka. Dnes se stal čestným občanem města Jihlavy

Vejdou se mu všechny do vitríny? Řeč je o oceněních, která nyní Lukáš Krpálek sbírá jak na běžícím páse. Poté, co se minulý týden dočkal prezidentské medaile Za zásluhy, ocenila dvojnásobného olympijského vítěze i jeho rodná Jihlava. Na dnešním zastupitelstvu se rozhodlo o udělení čestného občanství.

Čestné občanství převezme dvojnásobný olympijský z Letních olympijských her v Tokiu 2020 a Rio de Janeiru 2016 osobně ve středu 17. listopadu 2021 při ceremoniálu předávání Cen města Jihlavy a Cen Rady města Jihlavy při příležitosti jihlavských oslav státního svátku.

Rodák z Jihlavy, který s judem začínal v jihlavské Sokolovně, se stal v letech 2014 a 2019 také mistrem světa a je také trojnásobným mistrem Evropy mezi seniory. V Jihlavě jeho úspěchy vyvolávají velký zájem o tento sport.

Pro nejvyšší jihlavské ocenění pro slavného judistu hlasovalo v tajné volbě 32 zastupitelů. Dva byli proti, dva hlasy nebyly platné a jeden zastupitel se zdržel hlasování. „Gratulujeme Lukášovi, děkujeme za perfektní reprezentaci města a už teď se těšíme na třetí zlatou olympijskou medaili,“ prohlásila po sečtení hlasů s úsměvem na tváři primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, Lukáš Krpálek, ocenění, olympijské hry, Rio de Janeiro, Tokio, Evropa, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další ocenění pro Lukáše Krpálka. Dnes se stal čestným občanem města Jihlavy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.