Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dlužíte pojišťovně, dopravnímu podniku nebo za nájem? Pomoct vám může Milostivé léto

Lidé, kterým se podařilo spadnout do exekucí kvůli dluhům u státních institucí, mají jedinečnou šanci se z této nepříjemné situace v následujících měsících vymanit a znovu začít normální život. Akce s názvem Milostivé léto je tak velkou šancí pro mnoho lidí, kteří uvízli v dluhové pasti. V čem to celé spočívá?

Pokud dlužník zaplatí v období od 28. října do 28. ledna 2022 celou jistinu původního dluhu a 908 korun exekutorovi za zastavení exekuce, čeká ho nový životní restart. Úroky, penále a další příslušenství stát odpouští, exekuce se zastaví.

„Týkat se to bude těch dlužníků, kteří mají dluh u veřejnoprávních institucí, třeba u zdravotních pojišťoven, nemocnic, u dopravního podniku nebo třeba za nájem u obce. Milostivé léto by tak reálně mohlo pomoci až čtvrt milionu dlužníků," vysvětluje Eva Neuwirtová, mluvčí Kraje Vysočina. S ohledem na více než čtyři miliony exekucí a bezmála 750 tisíc lidí v exekuci je toto reálná šance, jak se s částí nahromaděných exekucí vypořádat.  

Všechny obce na Vysočině dostaly od Jana Tourka, krajského radního pro oblast sociálních věcí, dopis, v němž se objevují informace o Milostivém létě. „Jsem přesvědčený, že toto tříměsíční období může být výhodné pro obě strany. Jak pro dlužníky, kteří mají reálný zájem na tom své dluhy splatit a exekuce se zbavit, ale velkým problémem je pro ně často právě příslušenství, které mnohdy činí až několikanásobek původního dluhu. Věřitelům vzniká šance na to, že bude původní dluh splacen, což by se u řady dlužníků za standardní situace nikdy nestalo. Jedná se tak opravdu o pomocnou ruku jak pro věřitele, tak pro zodpovědné dlužníky,“ přiblížil Milostivé léto Jan Tourek. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky dluh, dlužník, peníze, exekuce, Milostivé léto, Vysočina, léto, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlužíte pojišťovně, dopravnímu podniku nebo za nájem? Pomoct vám může Milostivé léto | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.