Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Telči se zavzpomíná na blízké osoby, které již s námi nejsou. Nebude to ale smutný večer, slibují pořadatelé

Asi každý z nás již ztratil nějakého blízkého a milovaného člověka. Jakousi vzpomínkou na ty nejbližší může být Vzpomínkový pochod s benefičním koncertem, který se bude konat v Telči 8. října. Akci již podruhé pořádá organizace Sdílení.

„Většina z nás prožila ve svém životě ztrátu blízkého člověka. Pojďme společně zavzpomínat na ty, kteří tu mezi námi nejsou, ale v našich srdcích stále žijí. Pochodem uctíme památku na naše milované a poté nás čeká krásný koncert s posezením v telčské orlovně,“ říká Eva Švecová, fundraiserka Sdílení.

Setkání se bude konat v 18.30 u polikliniky v Telči, kde lidé zapálí svíčky, svícínky nebo lampionky, které si s sebou přinesou. Jejich kroky budou směřovat k místní orlovně, kde proběhne v 19.30 benefiční koncert.

Sdílení o. p. s., Telč je komplexním průvodcem na cestě stářím a nemocemi. Jeho pracovníci pomáhají starým nebo vážně nemocným lidem radou, podporou, zdravotními a sociálními službami zůstat doma až do konce se svou rodinou.

„Lidé se mohou těšit na žáky z pěvecké třídy Evy Pavlíkové ze Základní umělecké školy v Telči. Ostatně právě jejich vystoupení mělo před dvěma lety velký úspěch. Máme radost, že naše pozvání přijalo i hudební uskupení Harp Rock Můra. Kdo tyto hudebníky nezná, doporučujeme si je přijít poslechnout. Neobvyklé spojení harfy, houslí, akustické a elektrické kytary nadchne všechny věkové skupiny,“ doplňuje Švecová.

Avšak tímto program benefičního koncertu nekončí. Sdílení plánuje přichystat drobné občerstvení a věří, že lidé si zde na závěr posedí v přátelském prostředí. K tomu jim zahraje na harmoniku starosta Telče a zároveň dobrovolník Sdílení Vladimír Brtník.

„Děkujeme organizaci Orel jednota Telč za bezúplatné poskytnutí sálu a také všem účinkujícím za vystupování bez nároku na honorář. Velice si této podpory vážíme. A neobávejte se smutného večera. Vzpomínat budeme s láskou, vzájemným sdílením a s úsměvem na rtech,“ uzavírá Švecová.

Ohodnoť článek

Foto pixel2013 / pixabay

Štítky vzpomínka, pieta, úmrtí, koncert, Telč, Eva Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Telči se zavzpomíná na blízké osoby, které již s námi nejsou. Nebude to ale smutný večer, slibují pořadatelé | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.