Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Radostná zpráva z jihlavské zoo, narodila se zde dvě mláďata pandy červené

Jihlavská zoo vyslala do světa radostnou zprávu, před prázdninami se zde narodila dvě mláďata oblíbených pand červených. Zpočátku tohoto týdne u nich byla provedena veterinární kontrola, která dopadla na výbornou.

„Těsně před prázdninami naši chovatelé zaznamenali zvuky v budce u pand červených,“ hlásí facebookový profil jihlavské zoo. Jednalo se o porod dvou mláďat, všechno probíhalo hladce, mláďata byla pod pečlivým rodičovským dozorem.

„Včera jsme však u nich provedli veterinární kontrolu při které byla očipována a očkována. Také jsme si je mohli poprvé pořádně vyfotit,“ informuje zoologická zahrada. Mladý sameček i samička jsou jsou zdraví a vitální. 

Panda červená (Ailurus fulgens), nazývaná též panda malá, je menší stromová šelma. Má rudo-hnědou srst a dlouhý ocas, který ji pomáhá udržovat rovnováhu na stromech. Ve volné přírodě se panda červená průměrně dožívá 8–10 let. Obývá horské lesy jižní Číny, Nepálu, Bhútánu, Indie a Myanmaru. Patří mezi nejvýše žijící zvířata na světě, vyskytuje se i ve více než 4 000 m n. m. Její potravu tvoří z velké většiny bambus, jídelníček si občas zpestří bobulemi, vejci nebo menšími zvířaty. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Jihlava | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky Zoo Jihlava, mláďata, panda červená, panda, Nepál, Bhútán, Myanmar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radostná zpráva z jihlavské zoo, narodila se zde dvě mláďata pandy červené | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.