Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Úklid města výrazně zlepšíme, vzkazuje vedení Jihlavy. Pomohou klienti azylového domu i „kniha hříchů“

Jihlavská radnice začala podle svých slov zlepšovat úklid ve městě. A to hned několika způsoby. Podle informací dostupných z jihlavské radnice se do úklidu kromě odboru dopravy a Služeb města Jihlavy (SMJ) zapojí také klienti azylového domu v Jihlavě.

„Ulice a chodníky se budou v Jihlavě čistit častěji. Blokové čištění by mělo probíhat dvakrát ročně. Radnice chce také lépe a častěji uklízet parky a zelené plochy. Do intenzivnějšího úklidu ulic Jihlavy se pustil odbor dopravy magistrátu ve spolupráci se SMJ už od středy 15. září, kdy do centra města mimořádně vyjely zametací a čisticí vozy,“ jmenuje Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice a dodává, že se obnovila i spolupráce s klienty azylového domu, kteří sbírají odpadky z nezpevněných ploch v městské památkové rezervaci.

„Slibujeme si od toho, že se i sami lidé zamyslí, jestli je nutné odhazovat na čistou a uklizenou zem nedopalky cigaret, žvýkačky, obaly od potravin nebo lahve a plechovky. Věřím, že když budou ulice a parky čistší, budeme si toho všichni víc vážit,“ doufá primátorka Jihlavy Karolína Koubová. Podle jejích slov se začalo také s každodenním vývozem odpadkových košů z centra města.

„Vyčistili jsme ve středu 15. září už několik zón včetně například Benešovy ulice. Nahlašovat nepořádek nemusí jen naši pracovníci nebo správce komunikací, ale chceme zpětnou vazbu také od lidí. Slouží k tomu např. i aplikace Hlášení závad, kterou lze snadno najít na webových stránkách města,“ říká vedoucí odboru dopravy jihlavského magistrátu Lubomír Dohnal s tím, že je aplikace často nazývána také jako „kniha hříchů“.

Nová dvojice údržbářů 

Podle jeho slov začnou od října fungovat ve městě také dva údržbáři, kteří budou mít na starosti drobné opravy chodníků, vyvrácených obrubníků, poškozených nebo propadlých kanalizačních poklopů a podobně.

„Odbor životního prostředí magistrátu zajišťuje každodenní vývoz odpadkových košů z centra a úklid takzaných nezpevněných ploch, tedy trávy, keřů a parků. Objednal vyvážení odpadkových košů z centra také na neděli a znovu zaměstnává také klienty azylového domu. Ti chodí odpoledne a v podvečer sbírat odpadky z trávníků nebo z křoví v centru města,“ dodal Daněk.

Ranní úklid zeleně standardně zajišťuje Správa městských lesů, odpoledne s tím pomáhají právě lidé ubytovaní v azylovém domě, kteří za práci dostanou stravenku na nákup potravin.    

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky úklid, město, Jihlava, odpadky, azylový dům, radnice, Lubomír Dohnal, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úklid města výrazně zlepšíme, vzkazuje vedení Jihlavy. Pomohou klienti azylového domu i „kniha hříchů“ | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.