Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Premiér přijel do Jihlavy. Přivítali ho protestní transparenty i fanoušci lačnící po podpisu

Premiér Andrej Babiš zamířil v rámci své předvolební kampaně na Vysočinu. Po Velkém Meziříčí a Havlíčkově Brodě zakončil svoji čtvrteční pouť v krajském městě. Nechyběla již tradiční autogramiáda nebo zmrzlina, vidět však byli i Babišovi odpůrci.

Akce na Masarykově náměstí měla začít v 16:30, předseda vlády však dorazil zhruba s dvacetiminutovým zpožděním. Premiérovi příznivci však věděli, jak tuto časovou prodlevu využít. Vzorně totiž byla připravena obsluha přistaveného stánku, která nejenže na pult pečlivě vyskládala Babišovu monografii, ale mlsným jazýčkům poskytovala vanilkovou a čokoládovou zmrzlinu. Rychle se tvořily fronty, podvečer babího léta si sladkou dobrotou chtěli zpříjemnit lidé všech věkových kategorií, nejen premiérovi voliči.

Andrej Babiš, kampaň v Jihlavě

Čtvrtek, 9. září 2021, 21:31

Andrej Babiš, kampaň v Jihlavě
Andrej Babiš, kampaň v Jihlavě

Méně nadšení s nastalou situací sdílela sedmice protestujících oděna do různých obleků. K vidění byl esenbák, víla, smrtka, včela nebo (pod)vodník, na transparentech byla hesla jako "Ča(ch)rujeme s vašimi penězi, Babiš je náš guru", "Jsem smrt, volím Babiše, táhne republiku do hrobu" nebo "My včele nevolíme Babiše, řepka smrdí a nechutná". Protest to byl pokojný, k žádným třenicím a verbálním atakům nedocházelo.

Když krátce po 16:50 Andrej Babiš do centra Jihlavy dorazil, jeho vyškolení pracovníci bleskurychle rozvinuli černozelený altánek, aby vytvořili důstojné zázemí pro autogramiádu. Předseda vlády nelenil, ještě vestoje začal rozdávat první podpisy. Jakmile mu suita věrných připravila židli a pultík, usedl a v již komfortnější pozici pokračoval v podepisování svých knih, v případě zájmu zapózoval i pro fotografii. "Hodně štěstí, zdraví a volební úspěch," popřál mu postarší občan krátce poté, co mu podal ruku.   

Babiš nepůsobil nijak unaveně, aktivně přijímal přání, trpělivě odpovídal svým vděčným voličům, občas kvitoval výtky svých příznivců vůči opozici. Hrozen lidí se začal rozplývat po půl šesté, většina uspokojených lahodnou dobrotou nebo zadarmo získanou kvalitní, pro někoho povinnou četbou.        

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Andrej Babiš, kampaň, Jihlava, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Stefan

Burešovic stádo slintá u zmrzliny, debil-blbeček-debil-blbeček.......

Pátek, 10. září 2021, 15:35Odpovědět

Eva Sehnalová

Jejich kandidát na ně kašle, tak se přišli předvést s akci proti. Trapáci už tím, že se tam objevili. Závidí voličům Babiše.

Pátek, 10. září 2021, 14:25Odpovědět

Luděk Zapletal

Jedličkův ústav na vycházce.

Pátek, 10. září 2021, 14:08Odpovědět

Martin Vašek

Sedm blbečků na náměstí jako sedm trpaslíků,Sněhurka(Pekarová) příjde později.

Čtvrtek, 9. září 2021, 23:33Odpovědět

Jan Stefan

Žádat podpis od stébáckého gaunera mohou jen tupí chudáci s velmi nízkým IQ.

Čtvrtek, 9. září 2021, 22:50Odpovědět

Premiér přijel do Jihlavy. Přivítali ho protestní transparenty i fanoušci lačnící po podpisu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.