Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bezdomovci v Jihlavě jsou naočkováni proti covidu. Dostali jednorázovou vakcínu Johnson & Johnson

V krajské Jihlavě je evidováno zhruba 80 bezdomovců. S nimi se pravidelně potkávají strážníci městské policie. Lidé bez domova se většinou nemají jak dozvědět aktuální informace o očkování proti covidu, případně se k němu nejsou schopni dostavit. Městská policie Jihlava ve spolupráci s Nemocnicí Jihlava a Střediskem křesťanské pomoci Jihlava proto zprostředkovala očkování bezdomovců, klientů azylového domu pro muže a klientek azylového domu pro matky s dětmi. To proběhlo 7. září dopoledne v prostorách azylového domu pro muže.

„Vytvořili jsme kartičky s termínem, místem a způsobem očkování, které strážníci bezdomovcům rozdávali od minulého pondělí až do rána dne očkování přímo v terénu. Některým jsme dali kartiček víc, aby je předali i dalším známým. K očkování se dostavilo několik desítek lidí, a to včetně klientů a klientek azylových domů,“ uvedl ředitel Městské policie Jihlava Jan Frenc.

Očkování proběhlo vakcínou Johnson & Johnson, které se aplikuje jen jedna dávka. „Rozhodli jsme se tak po konzultaci s provozně-technickým náměstkem jihlavské nemocnice panem Alexanderem Filipem. Byla velká pravděpodobnost, že by se na druhou dávku očkování všichni bezdomovci nedostavili a plýtvalo by se jak časem a penězi, tak vakcínami,“ doplnil Frenc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ArtTower / pixabay

Štítky bezdomovec, ulice, očkování, vakcína, covid, Jihlava, azylový dům, Johnson & Johnson, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezdomovci v Jihlavě jsou naočkováni proti covidu. Dostali jednorázovou vakcínu Johnson & Johnson | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.