Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pouť ve Větrném Jeníkově nebude jen o atrakcích. Lidé uslyší koncerty, uvidí fotbal, film i taneční vystoupení

Již příští víkend, tedy od 3. do 5. září, se bude v městysu Větrný Jeníkov na Jihlavsku konat pouť. A určitě nebude jen o atrakcích. Pro návštěvníky je letos připravený bohatý doprovodný program, ať už kulturní či sportovní.

Program začne už v pátek v zámeckém parku, kdy od 18 hodin zahraje folková kapela Raf & Taksík. Po setmění se bude v letním kině promítat film Prvok, Šampon, Tečka a Karel. Po kine pak bude pokračovat hudební zábava s Bass Rock. 

Sobotní program v 10 hodin zahájí výstava o letcích RAF uvnitř jeníkovského zámku. Ve 14 hodin si přijdou na své sportovní nadšenci, kdy své síly poměří místní fotbalisté se svými rivaly z Kozlova. Od 17 hodin si přijdou na své ti nejmenší návštěvníci, kteří se mohou těšit na Kašpary. Kuba Kašpar doveze na nádvoří zámku kejkle s ohněm, obří bubliny a také bude žonglovat. Sobotu pak uzavře kapela Edmont, která zahraje od 20 hodin v zámeckém parku. 

Posledním pouťovým dnem bude neděle, tu odstartuje v 10 hodin tradiční jarmark na nádvoří zámku, pro věřící bude od 11 hodin připravena mše svatá, kterou bude sloužit páter Petr Vavřinec Konopík. Zámecký park pak ve 13 hodin přivítá dechovou hudbu Sklenařinku. Ve 14:45 vystoupí taneční škola Nart dance school. Pouťové veselí vyvrcholí v 15 hodin koncertem jihlavské kapely The shots. 

„Jsem moc ráda, že se pouť nakonec může uskutečnit. Kromě krásné hudby bude i skvělý film, kolotoče, nadšení malí fotbalisti i jejich veliké vzory, budou kašpaři, kejkle a ohně, bude se tvořit, zpívat i tančit. Prostě, v Jeníkově nemůžete o prvním zářijovém víkendu chybět," zve s úsměvem starostka Větrného Jeníkova Martina Lisová. 

Ohodnoť článek

Foto Město Paskov

Štítky pouť, Větrný Jeníkov, zábava, atrakce, koncert, fotbal, kino, film, hudební skupina, zámecký park, zámek, okres Jihlava, Royal Air Force, Prvok, Šampón, Tečka a Karel, taneční vystoupení, Martina Ochodnická

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pouť ve Větrném Jeníkově nebude jen o atrakcích. Lidé uslyší koncerty, uvidí fotbal, film i taneční vystoupení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.