Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

"Nebyl čas lámat si hlavu, kdo je kdo." Zemřel Miroslav Kaman, esenbák z Pelíšků, rodák z Jihlavy

Možná jste ani nevěděli, že pocházel z Jihlavy, ale jeho nezapomenutelnou roli si jistě vybavíte. Představitel vyprávějícího esenbáka z filmu Pelíšky, Miroslav Kaman, zemřel v květnu ve věku 75 let.

Podle informací serveru iDnes.cz zemřel herec Miroslav Kaman již 12. května, i v důsledku opatření proti šíření koronaviru se to však dozvědělo jen nejbližší okolí. V poslední době žil v domě s pečovatelskou službou.

Miroslav Kaman se narodil v Jihlavě 19. března 1946. Přišel na svět k šesti starším sourozencům, vyrůstal v Rosicích u Jihlavy. Během dětství se se sourozenci starali o hospodářská zvířata, už jako školáci obdělávali pole. Budoucí herec rád hrál fotbal, později si oblíbil i basketbal a box.

Absolvoval hornickou školu a poté pracoval v karvinských dolech. Po pracovním úraze, který se mu stal během závalu, se vrátil zpět na Vysočinu. Stal se závozníkem mlékárenské cisterny na Telčsku, po dalších zdravotních problémech pracoval jako vychovatel v ústavu sociální péče v Těchobuzi nebo jako vrátný v Humpolci.

K herectví se dostal až po své padesátce. Nejprve jako komparz, první výraznější role si připsal v seriálu Zdivočelá země a v bakalářské povídce Poslední koncert. Průlomem byla legendární scénka v komedii Pelíšky, kdy žákům jako esenbák vyprávěl, jak likvidoval diverzanta na motorce, muže s koženou brašnou na zádech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto YouTube.com | Zdroj iDnes.cz

Štítky Miroslav Kaman, úmrtí, Pelíšky, herec, Jihlava, Rosice, Zdivočelá země, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

Herec umřel,dejmu Pánbů lehké odpočinutí,ale jeho hláška tu bude ještě mnoho let.

Pátek, 30. července 2021, 19:52Odpovědět

"Nebyl čas lámat si hlavu, kdo je kdo." Zemřel Miroslav Kaman, esenbák z Pelíšků, rodák z Jihlavy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.