Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlava dá 1,25 milionu korun na nový azylový dům pro muže. Jeho stavba se prodražila

Jihlava dá na nový azylový dům pro muže 1,25 milionu korun. Služba provozovaná Střediskem křesťanské pomoci by se měla letos přestěhovat z Čajkovského ulice do opravené budovy v Mlýnské ulici. Rekonstrukce domu bude stát okolo 13 milionů korun, náklady se během přípravy projektu dotovaného z evropských fondů zvýšily o víc než tři miliony. O příspěvek požádalo středisko také kraj, řekl  jeho ředitel David Chlupáček.

„Snažili jsme se tu stavbu osekat, co se dalo," řekl David Chlupáček. Středisko například vlastními silami renovuje okna. Peníze od města pokryjí třetinu chybějící částky. Zastupitelé města v úterý tento příspěvek schválili bez diskuse, nikdo nebyl proti. U kraje se středisko uchází o pomoc ve srovnatelné výši, pokrytí zbývající třetiny nákladů by mělo zajistit samo.

Radní Daniel Škarka (Fórum Jihlava) jihlavským zastupitelům řekl, že podobně jako středisku křesťanské pomoci město před časem pomohlo také oblastní charitě s jejím projektem v jihlavské Žižkově ulici. „Kdy jsme jim schvalovali dofinancování akce kvůli tomu, že se investiční projekt prodražil, a to zejména ve stavebních materiálech," uvedl Daniel Škarka.

Azylový dům v Jihlavě nabízí pomoc mužům, kteří jsou ohrožení ztrátou bydlení, v bytové nouzi nebo bez přístřeší. Sociální pracovníci jim pomáhají začlenit se zpátky do života a do zaměstnání. Na nové adrese bude mít azylový dům zase kapacitu 22 lůžek, ale podstatně se zlepší kvalita služby. V nynějším domě muži bydlí na pokojích po pěti šesti, v Mlýnské ulici bude mít každý uživatel služby malou garsonku s místem pro lůžko a nejnutnější věci a se sociálním zázemím, uvedl ředitel.

Na Vysočině bylo vloni osm azylových domů s 244 lůžky. Vyplývá to z údajů v dokumentu Profil Kraje Vysočina.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hans / pixabay

Štítky sociální, stavby, azylový, dům, Jihlava, azylový dům, projekt, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava dá 1,25 milionu korun na nový azylový dům pro muže. Jeho stavba se prodražila | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.