Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Co se chystá na Dolině mezi školkou a zastávkou? Kromě nových bytů i zubař nebo podzemní parkoviště

Další z městských částí, která se má v budoucnosti zvelebovat, je sídliště v lokalitě "Dolina". Mezi tamější mateřskou školkou a trolejbusovou zastávkou má dle studie vzniknout nová zástavba, která přinese dosud chybějící občanskou vybavenost.

Studii Lokální centrum Dolina představí architekti Jan Světlík a Jakub Hlaváč z libereckého ateliéru UNION. ARCH. veřejně prostřednictvím online videokavárny. Jihlavský útvar městského architekta tímto způspbem bude sbírat podněty veřejnosti k tomuto konceptu.

„Cílem studie je navrhnout mezi MŠ Bystrouška a zastávkou trolejbusu S. K. Neumanna nové místní centrum sídliště Dolina,“ říká Aneta Hrdličková z jihlavského magistrátu. Předmětem návrhu bude nová zástavba, která přinese do lokality chybějící občanskou vybavenost (obchody a služby) a současně vytvoří kvalitní veřejný prostor.

Mimo nové byty různých kategorií by měly navržené objekty obsahovat např. zubní kliniku, městskou knihovnu s víceúčelovou místností, podzemní parkování a obchody a služby orientované převážně do S. K. Neumanna k zastávce trolejbusů. Součástí záměru bude i kultivace navazujících veřejných prostranství v ulicích S. K. Neumanna a Na Dolech.

Online setkání se uskuteční v pondělí 10. 5. 2021 od 17:00 prostřednictvím online videokavárny, kam se bude možno připojit přes odkaz https://jitsi.jihlava-city.cz/kavarny.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlava | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, Dolina, koncept, videokavárna, Stanislav Kostka Neumann, Jan Světlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co se chystá na Dolině mezi školkou a zastávkou? Kromě nových bytů i zubař nebo podzemní parkoviště | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.