Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kadeřnice v Jihlavě čekají mezi prvními klienty očkované důchodce a učitele. Lidé se objednávají od pondělka

Oslovení provozovatelé kadeřnictví v Jihlavě očekávají mezi prvními zákazníky důchodce, učitele nebo zdravotníky, kteří už byli očkovaní na covid-19. Zatím neumí odhadnout to, kolik lidí návštěvu kadeřníka odloží kvůli tomu, že nebudou chtít absolvovat povinný test. Volat do kadeřnictví začali zákazníci už v pondělí, kdy vláda potvrdila, že kadeřnictví, kosmetika, manikúra či služby péče o zvířata budou moci za určitých podmínek 3. května otevřít.

Kadeřnictví jsou zavřená od konce loňského prosince. „Rádi bychom otevřeli, podmínky průběžně sledujeme," řekla Lucie Svobodová z jihlavského studia IN. I do tohoto vlasového studia se podle ní lidé objednávají od pondělí. Předpokládá, že kdo bude chtít přijít, podmínky nastavené vládou splní. Zákazníky už začalo objednávat i jihlavské studio Helena, které vedle kadeřnictví nabízí kosmetiku a další služby. 

Zákazníci se budou muset prokázat negativním výsledkem testu na koronavirus. Uznáváno bude také potvrzení o očkování, přičemž od poslední dávky muselo uplynout 14 dní.

Nakonec stačí testy ze zaměstnání nebo školy 

Vláda nejdříve zveřejnila, že se všichni zákazníci budou muset prokázat negativním testem provedeným na profesionálním odběrovém místě, někteří provozovatelé služeb toto nařízení kritizovali. To se ale nakonec změnilo. Při návštěvě kadeřnictví, kosmetiky, pedikúry či dalších služeb spojených s péčí o tělo se budou moci zákazníci prokázat i testy ze zaměstnání nebo školy. Ministr zdravotnictví Petr Arenberger to uvedl včera večer uvedl na twitteru.  Detaily chce ministr zveřejnit po čtvrtečním zasedání kabinetu.

Vládou původně nastavené podmínky se nelíbily kadeřnicím, které si ale nepřály zveřejnit jméno. Poukazovaly například na to, že samy u zubaře  test na covid-19 z pofesionálního odběrového místa nepotřebovaly. „Nechápu, proč nemůže být platný test z práce, když se všichni testují v práci," uvedla jedna z jihlavských kadeřnic. Předpokládá, že budou zatím chodit hlavně očkovaní lidí, což jsou důchodci, zdravotníci a učitelé.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, služby, koronavirus, Vysočina, Jihlava, COVID-19, kosmetika, Lucie Svobodová, Petr Arenberger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kadeřnice v Jihlavě čekají mezi prvními klienty očkované důchodce a učitele. Lidé se objednávají od pondělka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.