Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Potravinová sbírka: Lidé v Jihlavě darovali přes tunu potravin a drogerie

V sobotu 24. dubna v Jihlavě probíhala tradiční Potravinová sbírka, a to v prodejně Lidl na Okružní ulici. A opět ukázala velkou solidaritu a štědrost veřejnosti. Lidé, kteří navštívili zmíněný supermarket, darovali celkem 1 156 kilogramů trvanlivých potravin a drogerie.

Vše, co se od veřejnosti vybralo, Oblastní charita Jihlava rozdělí mezi potřebné. Především pak lidem, kteří se vlivem pandemie ocitli v krizové situaci.

„Nepřekonali jsme sice o 71 kg rekord z podzimního kola Potravinové sbírky, ale výsledná suma přes tunu darovaných potravin a hygienických prostředků je prostě perfektní,“ s radostí sdělila Ida Kopalová Mitisková, koordinátorka Potravinové sbírky v Jihlavě.

Vybrané potraviny a drogerie pomohou například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením.

Dobrovolníci za pokladnami nashromáždili plné nákupní koše různých konzerv, polévek, kartony trvanlivého mléka, oleje, těstoviny nebo dětskou výživu. Nechybělo ani zboží z úseku drogerie jako například dětské potřeby – pleny a kosmetika, zubní kartáčky a pasta, mýdla, šampóny nebo toaletní papíry.

„Vlivem dlouhotrvající pandemie a následných ekonomických dopadů se stále více lidí ocitá v krizové životní situaci. Roste tím i počet našich klientů, kteří potřebuji pomoc sociálních služeb. Právě rodičům samoživitelům, seniorům a rodinám i jednotlivcům v nouzi budeme připravovat balíčky darovaných potravin a drogerie,“ vysvětluje Michaela Kulhánková, terénní pracovnice Oblastní charity Jihlava.

Úsměvy očí a příjemná atmosféra mezi dárci a dobrovolníky ukázaly, že dobro mezi lidmi stále existuje a ani koronavirus jej nezastaví. „Děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili, ať už jako dárci, organizátoři či dobrovolníci a pomohli dosáhnout krásného výsledku,“ závěrem dodala Ida Kopalová Mitisková.


 

Ohodnoť článek

Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky potravinová, sbírka, pomoc, Jihlava, Charita, jídlo, Lidl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravinová sbírka: Lidé v Jihlavě darovali přes tunu potravin a drogerie | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.