Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jarní potravinová sbírka: Lidé v Jihlavě pomohou matkám samoživitelkám nebo lidem bez domova

Také lidé v Jihlavě budou moci už tuto sobotu 24. dubna pomoci lidem sociálně vyloučeným a také těm, kteří jsou ohroženi chudobou. Od 8 do 18 hodin totiž bude probíhat další pokračování Sbírky potravin. Místem, kde budou moci lidé nakupovat pro potřebné, bude supermarket Lidl na Okružní ulici.

Zbožím, které pomůže výše zmíněným, jsou trvanlivé potraviny a také drogistické zboží. Nakoupené potraviny a hygienické potřeby lidé předají za pokladnami dobrovolníkům. Nashromážděné hmotné dary bude Oblastní charita Jihlava rozdávat lidem ohroženým chudobou nebo sociálním vyloučením. Těch vlivem pandemie a nepříznivé životní situace bohužel přibývá. Vše proběhne za přísných hygienických opatření.

Potravinová sbírka je celorepubliková akce organizována Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie a vybranými obchodními řetězci.

„Jarní Sbírka potravin bude stejně jako ta na podzim v Jihlavě v Lidlu na uliici Okružní a to od 8.00 do 18.00 hodin,“ informuje Ida Kopalová Mitisková, koordinátorka Sbírky potravin v Jihlavě. Zároveň prosí veřejnost o solidaritu: „Pomozte v této nelehké době lidem, kteří jsou v nepříznivé sociální situaci. Bohužel jsou mezi námi například děti, které si na dobrou snídani mohou jen hrát.“

Listopadový rekord 

Vybrané potraviny a drogerie pomohou například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova či lidem s psychickým a tělesným postižením.

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může kdokoliv přispět jednoduchým způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. „Vloni na jaře se bohužel Sbírka potravin nekonala. Zato v podzimním kole se vybralo v jihlavském Lidlu celkem 1 227 kilogramů potravinového a drogistického zboží,“ vrací se k loňskému úspěchu Ida Kopalová Mitisková. Listopadová sbírka se stala nejúspěšnější v dosavadní historii.

„Říká se, že těžká doba prověřuje mezilidské vztahy a chování lidí. Pojďme tedy v sobotu 24. dubna nakoupit a darovat potraviny a drogerii do Lidlu na Okružní ulici v Jihlavě. Ukažme, že umíme pomáhat potřebným a není nám lhostejný osud druhých,“ dodává na závěr koordinátorka z jihlavské oblastní Charity.

Ohodnoť článek

Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Sbírka potravin, pomoc, Charita, potraviny, drogerie, sbírka, jídlo, Jihlava, Lidl, Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky, Slezská diakonie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní potravinová sbírka: Lidé v Jihlavě pomohou matkám samoživitelkám nebo lidem bez domova | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.