Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Je libo čerstvé ovoce či květiny? Zajděte na tržnici v Jihlavě, otevírá v pondělí

Chcete si koupit čerstvé ovoce, zeleninu nebo květiny? Pak vyrazte v pondělí 12. dubna na jihlavské Masarykovo náměstí, kde na základě skončení nouzového stavu a uvolňování opatření bude zahájen provoz městské tržnice.

Prodejní místa na tržnici budou v podobě omezeného počtu 10 pultů a musí mít mezi sebou odstupy nejméně dva metry. „Aktivně budeme bránit tomu, aby se zákazníci zdržovali v kratších vzdálenostech než jsou dva metry. Povinná bude ochrana horních cest dýchacích na obou stranách. Jak pracovník na prodejním místě, tak i zákazník. Dále zajistíme, aby pracovníci na prodejních místech nosili rukavice při kontaktu se zbožím a při přijímání plateb od zákazníků. Prodávané zboží bude bez možnosti ochutnávky nebo konzumace potravin,“ popsal Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy (SMJ), které tržnici provozují.

Tržnice na jihlavském Masarykově náměstí zahájí svůj provoz v pondělí 12. dubna. Naposledy nakoupit si budeme moct 3. listopadu 2021, pokud nedojde k uzavření z důvodu zhoršení epidemiologické situace.

Prodejci budou na místě od pondělí do pátku od 7 do 17 hodin. O víkendu a na státní svátky bude zavřeno.

Trhovci zde budou moci prodávat zemědělské produkty, květiny, potraviny, řemeslné a rukodělné výrobky. „Prodávaný sortiment se ale většinou týká hospodářských přebytků. Jedná se zejména o ovoce, zeleninu a sazenice. Tento prodej převažuje zvláště v jarním období. Proto v jarních měsících trhovci prodávají nejvíce květiny, sazenice salátu, paprik, rajčat, okurek a dalších produktů,“ jmenuje Málek.

Denní pronájem na tržnici bude stanoven na 220 korun. Zájem trhovců o prodejní místa vždy úzce souvisí s aktuálním počasím.

Na místě bude kontrolní váha 

Zázemí tržnice tvoří určený prostor, který není oplocen a na noc ho nelze zamykat. K dispozici mají trhovci bezplatně veřejné WC. Na místě bude také mobilní umývárna pro prodávající.

„Dřevěný stánek, stojící u tržnice má k dispozici správce tržnice. Ten řídí prodej, vybírá poplatky a kontroluje oprávnění i podmínky prodeje. Tržnice je vybavena kontrolní váhou na převážení koupeného zboží. Trhovci budou mít nad pulty altány, které pokryjí vždy dva stoly naráz. Na tržnici se umístí kontejner na komunální odpad, papír, plasty a bio odpad,“ dodává mluvčí Málek.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky tržnice, ovoce, zelenina, květiny, nákup, prodej, Masarykovo náměstí, Jihlava, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je libo čerstvé ovoce či květiny? Zajděte na tržnici v Jihlavě, otevírá v pondělí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.