Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po téměř padesáti letech služby odchází do důchodu legendární řidič MHD Jan "Sandokan" Vorálek

Téměř padesát let strávil v jihlavském dopravním podniku Jan Vorálek, který byl v osmdesátých letech díky svým hustým dlouhým vlasům přezdíván jako Sandokan. Oblíbený řidič nyní odchází do důchodu, což se nemohlo obejít bez čestného uznání a slov díků.

Jan Vorálek usedal za volant vozů MHD s úsměvem a dobrou náladou, absolvoval tak i svoji poslední jízdu. „Samotné ježdění mě moc bavilo, stereotypu jsem nikdy nepropadl,“ říká řidičský doyen v rozhovoru pro Magistrát města Jihlava. 

Vedení DPMJ i odborové organizace předalo Janu Vorálkovi čestné uznání a poděkovalo za odvedenou práci. Svědomitost, vytrvalost a délka setrvání v jediné firmě jsou u něho naprosto mimořádné. Do podniku totiž nastoupil jako učeň v roce 1972 a po dvoleté vojenské pauze vozil spolehlivě a bez vážnějších nehod cestující od roku 1977 až do současnosti. 

„Je tu klídek a pohoda,“ pochvaluje si práci, kterou po desítkách let opouští. „Není zas tak hrozné, ale přijde mi, že cestující jsou poslední dobou takoví nervóznější,“ všiml si Jan Vorálek.

A jak nyní bude trávit svůj volný čas? „Volant mi zatím nechybí. Se ženou budeme chodit na procházky a na chalupě je práce vždycky dost,“ usmívá se s tím, že v případě nouze by výpomoc v dopravním podniku pravděpodobně neodmítl.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jan Vorálek, dopravní podnik, Jihlava, řidič, Sandokan, starobní důchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po téměř padesáti letech služby odchází do důchodu legendární řidič MHD Jan "Sandokan" Vorálek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.