Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavská zoo otevře v pondělí venkovní část, když to bude povolené

Jihlavská zoologická zahrada otevře v pondělí venkovní část, když to bude povolené, řekl ředitel Jan Vašák. Podle ministra průmyslu Karla Havlíčka (za ANO) vláda schválila to, že zoologické a botanické zahrady budou moci od 12. dubna obnovit provoz ve venkovních prostorech, ale naplnit budou smět nejvýše 20 procent kapacity.

„Pokud budeme moci otevřít, tak otevřeme," řekl Jan Vašák. S omezením se podle něj zoo umí vyrovnat. „To jsou technikálie. To už bylo několikrát, takové věci, a vždycky jsme si s tím nějak poradili," řekl Vašák.

Jihlavská zoo je příspěvkovou organizací města. Stará se přibližně o 280 druhů zvířat a zaměstnává okolo 60 lidí. Pracovníky pravidelně testuje antigenními testy na covid-19. Mluvčí zoo Martin Maláč řekl, že pokud ví, žádný test zatím nebyl pozitivní. V zoo už také začínají přibývat mláďata, snášet vajíčka začaly první páry plameňáků. S fanoušky zahrada v době uzavírky komunikuje na svých webových stránkách i přes Facebook.

Třeba gibonům a šelmám návštěvníci očividně chybí, říká chovatelka z jihlavské zoo Aneta Straková

Zdaleka ne všem se podaří dělat práci, která je zároveň splněným snem i koníčkem, navíc v oboru, který člověk vystuduje. Mezi šťastlivce určitě patří pětadvacetiletá pracovnice Zoo Jihlava Aneta Straková. S tou jsem si povídala o tom, co přesně...

Zoologické a botanické zahrady jsou z rozhodnutí vlády v boji proti epidemii koronaviru uzavřené od loňského 18. prosince. Na jaře nesměly fungovat od 13. března do 27. dubna a kvůli druhé vlně epidemie znovu od 9. října do 2. prosince. Provoz byl už dříve v rámci protiepidemických opatření limitován maximálním počtem návštěvníků nebo zákazem vstupu do pavilonů.

Návštěvnost jihlavské zoologické zahrady se loni snížila asi o třetinu, přišlo 221 700 lidí. Zahrada uvedla, že byla minulý rok kvůli epidemii pro veřejnost zavřená v součtu 110 dnů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoologická zahrada Jihlava / Facebook

Štítky příroda, koronavirus, zoo, Jihlava, Karel Havlíček, ANO 2011, pandemie covidu-19, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská zoo otevře v pondělí venkovní část, když to bude povolené | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.