Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Solidarita není kobliha, vzkázal lidem Miloš Vystrčil na dnešním předvolebním koncertu v Jihlavě

, aktualizováno 29. září 2022, 18:03

Park ve Smetanových sadech dnes od 16 hodin ožil koncertem, na němž vystoupili podporovatelé současného předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS), jenž postoupil do druhého kola senátních voleb v obvodu 52. V něm poměří síly s Janou Nagyovou, která kandiduje do Senátu za hnutí ANO 2011. Ta byla dnes také k vidění na setkání s občany, to začalo v 15 hodin na parkovišti v jihlavské Křížově ulici.

O úvodní řeč na začátku koncertu se postaral sám Miloš Vystrčil, který nejdříve poděkoval všem, kteří přišli. Nevynechal ani svoji rodinu. „Děkuji i všem z vás, kteří jste se zapojili do soutěže, kterou ta druhá strana nazývá bojem. A přitom politika by neměla být boj, protože při boji mohou vzniknout dvě strany, které jsou nesmiřitelné. Nesmiřitelnost je něco, co bychom neměli pěstovat, čemu bychom neměli fandit. Pak nejsme schopni nacházet společná řešení, zvlášť, když je doba těžká, tak je zásadní, abychom se dokázali sjednotit," sdělil přítomným Miloš Vystrčil.

Druhé kolo senátních voleb začne v pátek, výsledky budou známé v sobotu. V senátním obvodu 52 Jihlava postoupil do druhého kola Miloš Vystrčil jenž v prvním kole získal 45,62 procenta hlasů. Druhá skončila Jana Nagyová s 30,56 procenta hlasů.

„Neslušným lidem se musíme postavit." 

Dále kladl důraz zejména na slovo slušnost, a to v souvislosti s volbami, a to třeba i u dětí či vnoučat. „Neslušným lidem, kteří rozeštvávají společnost, se musíme postavit. To je to, o čem budete zítra nebo pozítří hlasovat. O svojí budoucnosti a jestli chcete udělat dva tři deset kroků zpátky, kdy vám zase někdo bude říkat, co máte, jak máte, kdy máte, komu máte. Nebo zda chcete být svobodní s samostatní lidé, kteří jsou solidární a umí se o sebe postarat," vyjádřil se dále na začátku koncertu Vystrčil a dodal, že „solidarita není kobliha, solidarita je to, že někomu pomáhám, aby se pak sám o sebe mohl postarat. A ten, kdo si myslí, že solidarita je kobliha, bude zítra volit neslušnost." 

Atmosféra přítomných byla oproti mítinku oponentky Jany Nagyové odlišná. Možná to bylo i vkusnou živou hudbou, ale vládla dobrá nálada a jakási sounáležitost. V publiku mezi podporovateli byla k vidění řada Vystrčilových kolegů, a to nejen ze Senátu, ale i regionálních politiků. Koncert sledovaly stovky lidí, běžel i živě na sociálních sítích. 

Běžně placené parkoviště v jihlavské Křížově ulici se od dnešní 15. hodiny proměnilo v jakousi předvolební slavnost. Jejím hlavním organizátorem bylo hnutí ANO 2011, které do letošních senátních voleb v obvodu 52 nominovalo Janu Nagyovou. Tato...

Účast na dnešním odpoledním koncertu přislíbila řada známých interpretů, někteří se zúčastnili alespoň na dálku prostřednictvím zdravice na videu, například zpěvačka Marta Kubišová. Ta se omluvila, že nepřijela osobně. Svou nepřítomnost odůvodnila tím, že je ještě v rekonvalescenci. Veřejnost vyzvala, aby lidé v pátek a v sobotu volili slušnost. „Skutečně, jestli tady někdo je noblesní a slušný, tak je to pan Miloš Vystrčil," řekla zpěvačka Marta Kubišová. Její píseň Modlitba pro Martu zazněla na úplný závěr koncertu. 

„Miloš Vystrčil je rytíř." 

Návštěvníky na dálku pozdravil a podporu Vystrčilovi vyjádřil také někdejší premiér a předseda Senátu Petr Pithart, ten současného předsedu Senátu označil za rytíře. Neodpustil si ani narážku na Janu Nagyovou. „Jedna paní kandiduje do Senátu a omylem řekla něco, co si jen myslela, že získá imunitu," řekl Petr Pithart s narážkou na nedávné vyjádření Nagyové pro ČT, které pak označila za omyl. 

Na dálku se koncertu zúčastnil třeba zpěvák Tomáš Klus nebo Ondřej Ruml. Živě návštěvníkům zazpíval třeba Petr Píša s kapelou a David Koller. Čestnými hosty byla Věra Kuberová s dcerou Vendulou. „Mým učitelem i kamarádem byl Jaroslav Kubera (bývalý předseda Senátu a předchůdce Miloše Vystrčila, pozn. redakce). Je tu jeho žena a dcera. Věřím, že se teď na nás dívá zhora," řekl závěrem Miloš Vystrčil.  Obě pak promluvily k veřejnosti s tím, že ani na vteřinu nezaváhaly a po oslovení rády přijely. Obě všechny vyzvaly, aby přišli k volbám. „Kubera byl jen jeden. Ale Miloš ctí úplně stejné hodnoty jako ctil táta. Stojíme kolem tebe a hodně štěstí," vyjádřila podporu Vendula Kuberová, dcera bývalého předsedy Senátu, který v lednu 2020 zemřel na infarkt. 

Pomeranče pro Janu Nagyovou 

„Chtěla bych vás poprosit, abyste paní Nagyové místo lístku do urny donesli pomeranče, ty jsou také dobré na imunitu," vzkázala závěrem jedna z dcer Miloše Vystrčila.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky volby, senát, koncert, Miloš, Vystrčil, Miloš Vystrčil, kobliha, předseda senátu, Jihlava, Senát Parlamentu ČR, ODS, ANO 2011, Marta Kubišová, Petr Pithart

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Velešík

"Miloš Vystrčil je ritir " ? Vime co je ,nejde to tu ale publikovat , bylo by to moc neslušné !!!

Pátek, 30. září 2022, 08:10Odpovědět

VIDEO: Solidarita není kobliha, vzkázal lidem Miloš Vystrčil na dnešním předvolebním koncertu v Jihlavě | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.