Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krajské zastupitelstvo má dva nováčky. Do vedení kraje přichází Pavel Hájek

Na dnešním zasedání krajských zastupitelů, které bylo posledním v tomto roce, došlo dnes ke dvěma změnám. Slib nového zastupitele složili Jan Burda a Pavel Hájek. Ti nahradí v klubu zastupitelů Starostové pro Vysočinu (STAN+SNK ED) Lukáše Vlčka a Karolínu Koubovou, kteří na své posty rezignovali. Pavel Hájek byl současně nově jmenován členem Rady Kraje Vysočina s gescí radního pro životní prostředí a zemědělství.

„Vzhledem k probíhající klimatické změně a nejistému množství srážek považuji za nejdůležitější podporu opatření vedoucí k zadržení vody v krajině a zvyšování její retenční schopnosti. Sucho a povodně jsou dvěma stranami téže mince a zadržení vody v krajině je důležité nejen pro přírodu, ale také pro zajištění zásobování obyvatel nejen Vysočiny kvalitní pitnou vodou. Osobní zkušenosti mám s kůrovcovou kalamitou. V částech Vysočiny, kde již skončila, teď budeme mít hodně práce s obnovou lesa. Jsou u nás ale i oblasti, kde budou lesníci ještě několik let o zachování lesních porostů bojovat. V oblasti zemědělství považuji za důležitá opatření vedoucí k omezení půdní eroze, ale třeba také podporu krátkých dodavatelský řetězců pro potraviny. Za velice významnou považuji také koordinační roli Kraje Vysočina v odpadovém hospodářství,“ uvedl nový člen Rady Kraje Vysočina Pavel Hájek.

Změny ve vedení kraje. Nový poslanec Vlček rezignuje, primátorka Koubová končí coby zastupitelka

Vedení Kraje Vysočina dozná jistých změn. První se týká Lukáše Vlčka (STAN), který se v říjnových volbách stal poslancem. Jak dnes informovalo hnutí STAN, Vlček rezignuje na funkci náměstka hejtmana Vysočiny. Uskupení zároveň oznámilo, že na...

S příchodem Pavla Hájka, který působil dlouhé roky jako starosta obce Těchobuz na Pelhřimovsku, do krajské rady dojde i ke změně na postech náměstků hejtmana. Hejtmanství bude mít i nadále čtyři náměstky. Náměstkem hejtmana Kraje Vysočina byl nově jmenován dosavadní radní pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů Roman Fabeš.

Slib Jana Burdy 

Jan Burda se chce jako dosavadní předseda Komise pro sport a volný čas Rady Kraje Vysočina dále věnovat podpoře volnočasových a sportovních aktivit a také propojování formálního a neformálního vzdělávání. „To jsou témata, která mě zajímají a kterým se chci dále věnovat i z pozice zastupitele Kraje Vysočina. Jako radní Třebíče jsem politikem pro Zdravé město. Rád bych tedy spolupracoval i na tématech Zdravého Kraje Vysočina včetně bližší spolupráce s městy v této oblasti. Před časem jsem navrhoval rozšíření dotačních titulů z Fondu Vysočiny o podporu rekonstrukce a údržby kluboven a tábořišť. A to bylo dnes schváleno. Z toho mám opravdu radost,“ doplňuje Jan Burda s tím, že post krajského zastupitele přijímá s velkou mírou pokory a závazku. I když fungování krajského úřadu a kraje jako takového dobře zná, bude jeho prvním úkolem pořádně se rozkoukat.

Slib Pavla Hájka

Zastupitelstvo Kraje Vysočina, které má 45 členů, v současné podobě funguje od 18. 11. 2020. Klub Starostové pro Vysočinu zastupuje šest zvolených zástupců. V tomto volebním období jde o první personální výměnu.   

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina

Štítky zastupitelstvo, Kraj Vysočina, Jan Burda, Pavel Hájek, Starostové a nezávislí, Lukáš Vlček, Karolína Koubová, SNK Evropští demokraté, Roman Fabeš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské zastupitelstvo má dva nováčky. Do vedení kraje přichází Pavel Hájek | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.