Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kandidátku koalice Pirátů a STAN na Vysočině povede Blanka Lednická

Kandidátku koalice Pirátů a STAN na Vysočině povede Blanka Lednická, předsedkyně krajského zastupitelského klubu Pirátů. Nahradí Milana Daďourka z Pirátské strany, který se k 15. červenci vzdal kandidatury do podzimních sněmovních voleb ze zdravotních důvodů.

Novou jedničku kandidátky zvolili Piráti v internetovém hlasování. Lednická, podnikatelka v oboru genealogie, byla zatím na kandidátní listině na sedmém místě. Volby do Sněmovny se konají 8. a 9. října, strany mají poslední týden na přípravu kandidátních listin. "Kandidátku podáme v tomto týdnu," řekl Jiří Svoboda, mediální zástupce Pirátů na Vysočině.

Rodačka ze středních Čech žije na Vysočině již 11 let, kde v obci Olešná u Havlíčkova Brodu společně s manželem vychovává čtyři děti. „Děkuji členům našeho krajského sdružení za důvěru, kterou mi v dovolbě vyjádřili. Je mi líto, že k tomu došlo v době, kdy se náš původní lídr Milan Daďourek potýká se zdravotními problémy. Věřím, že i v této situaci uděláme s ostatními kandidáty maximum pro úspěch ve volbách,“ říká Blanka Lednická.

“Oceňuji odvahu, se kterou v nelehké situaci převzala Blanka Lednická vedení naší společné kandidátní listiny. Jak jsem ji osobně poznal, vím, že se svým nasazením bude posilou Pirátů a Starostů na Vysočině,” uvedl Lukáš Vlček (STAN), náměstek hejtmana a dvojka na koaliční kandidátce Pirátů a STAN.

Soukromý zemědělec Daďourek se kvůli zhoršení zdravotního stavu rozhodl rezignovat i na funkce, které zastával v Pirátské straně, mimo jiné byl členem krajské koaliční rady. "Důvodem je zhoršující se zdravotní stav a špatný výhled jeho zlepšení. Nemohl bych nadále přispívat ke kampani a pravděpodobně bych nemohl plnohodnotně vykonávat ani funkci poslance," uvedl Jiří Svoboda v tiskové zprávě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pirátská strana Vysočina

Štítky ČR, Piráti, volby, Vysočina, Česká pirátská strana, Blanka Lednická, Kraj Vysočina, Starostové a nezávislí, kandidátní listina, Jiří Svoboda, Milan Daďourek, Středočeský kraj, Lukáš Vlček, Piráti a Starostové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kandidátku koalice Pirátů a STAN na Vysočině povede Blanka Lednická | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.