Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bývalý hejtman Vysočiny Běhounek vstoupil do ČSSD. Chce podpořit šéfa Hamáčka

Poslanec a bývalý hejtman Vysočiny Jiří Běhounek se stal po letech spolupráce s ČSSD jejím členem. Informoval o tom dnes server Seznam Zprávy. Běhounek chce podpořit dosavadního šéfa strany Jana Hamáčka, který oznámil, že bude funkci obhajovat. V minulosti Běhounek vstup do strany odmítl, za ČSSD vždy kandidoval jako nestraník.

Vstupem do ČSSD zareagoval na výzvu jihomoravské organizace Brno-venkov, která chce, aby ve vedení strany pokračoval dosavadní předseda. Zároveň tato organizace Běhounka vyzvala ke vstupu do strany a ke kandidatuře do vedení. „Výzvu přijímám," řekl webu Seznam Zprávy Jiří Běhounek.

S ČSSD Běhounek spolupracoval poprvé v roce 2000, kdy za ni usedl ve zdravotnickém výboru Kraje Vysočina. V roce 2002 za ČSSD kandidoval v komunálních volbách a v roce 2008 vystřídal v čele hejtmanství současného šéfa Senátu Miloše Vystrčila z ODS.

Osmašedesátiletý lékař byl hejtmanem do roku 2020. Poslancem se stal poprvé po volbách v roce 2013. Je také členem zastupitelstva v Pelhřimově, ve kterém usedl poprvé v roce 1998 jako kandidát Sdružení nezávislých kandidátů. Od února je i náměstkem pro rozvojovou činnost Nemocnice Pelhřimov.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Třebíč

Štítky ČSSD, Běhounek, Vysočina, Jiří Běhounek, Jan Hamáček, Kraj Vysočina, Seznam Zprávy, Miloš Vystrčil, Senát Parlamentu ČR, ODS, okres Brno-venkov, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý hejtman Vysočiny Běhounek vstoupil do ČSSD. Chce podpořit šéfa Hamáčka | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.