Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavský pěvecký sbor Melodie existuje už čtvrtstoletí. Výročí oslaví dvojkoncertem v divadle

Už čtvrtstoletí funguje v krajském městě Vysočiny Jihlavský smíšený pěvecký sbor Melodie (JSPS Melodie). Toto významné výročí si připomene již tuto sobotu s výjimečnými hosty, a to hned ve dvou časech.

Jihlavský sbor Melodie byl založen v roce 1998, v současné době v něm působí 60 členů. Sbor úzce od svého začátku spolupracuje s jihlavskou základní uměleckou školou. „Sbor nemá žádné speciální zaměření, klade si za cíl zpívat co nejlépe pro radost svou i posluchačů. Repertoár je tvořen skladbami napříč žánry i staletími," stojí na webu JSPS Melodie.

Hlavní osu činnosti sboru představuje soubor šesti tradičních koncertů, které Melodie připravuje v Jihlavě. Kromě toho sbor vystupuje v dalších městech po celém Česku. Sbor má na svém kontě i úspěchy mimo náš region, protože Jihlavu a Českou republiku reprezentoval také ve francouzské Provence, v Holandsku či Itálii.

Jedním z největších úspěchů Melodie je obdržení stříbrného pásma v soutěži komorních smíšených pěveckých sborů při jihlavském Festivalu sborového umění v roce 2011. K 15. výročí svého založení sbor nahrál své první profilové CD Melodie 20. a 21. století.

Narozeninová oslava v divadle

Své pětadvacetiny oslaví JSPS Melodie dvojkoncertem s hosty, kteří je provázejí již čtvrtstoletím zkoušek a koncertů. „Pestrý nejen hudební program nabídnou v sobotu 4. března 2023 v 15 a 19 hodin na velké scéně Horáckého divadla Jihlava," zvou členové jihlavského smíšeného sboru. Na koncertu mimo jiné vystoupí Dětský sbor Gaudium ZUŠ Jihlava, Symfonický orchestr ZUŠ Jihlava, absolventka Janáčkovy akademie múzických umění v Brně a současně ředitelka ZUŠ Jihlava Dana Fučíková, mladý operní zpěvák Ondřej Slavičinský a další. 

Ohodnoť článek

Foto JSPS Melodie Jihlava | Zdroj JSPS Melodie Jihlava

Štítky sbor, pěvecký, hudba, kultura, výročí, 25, hudba, koncert, Melodie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský pěvecký sbor Melodie existuje už čtvrtstoletí. Výročí oslaví dvojkoncertem v divadle | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.