Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Horácké divadlo v sobotu uvádí svoji jubilejní tisící hru, premiéru má muzikál s trampskou tematikou

Horácké divadlo v sobotu uvede svůj jubilejní historicky tisící titul - autorský muzikál Nad Sázavou. Hra s trampskou tematikou je již šestou premiérou probíhající divadelní sezóny.

Historie Horáckého divadla se začla psát v 1940, k tisící premiéře tak dochází v jeho 83. sezóně. „Pořadové číslo tisíc v tzv. „křestním listu“ inscenace Nad Sázavou v nás vzbuzuje především obdiv. Představa tisíce nastudovaných divadelních her, z nichž každá měla svůj život a svůj příběh, je pro nás velmi konkrétní představou o neuvěřitelném množství tvůrčí energie,“ říká dramaturg divadla Jaroslav Čermák.

V jubilejním titulu Nad Sázavou se prý až symbolicky snoubí autentické hodnoty Horáckého divadla. „Muzikálový titul má vždy potenciál oslovit největší počty diváků. Téma trampingu je pro region Vysočiny bytostně přítomné ve svých nejrůznějších formách,“ vysvětluje Čermák a dodává: „A původní tvorba a reflexe přítomnosti je jedním z nejsilnějších uměleckých nástrojů k navázání spojení s hledištěm. Titulem Nad Sázavou bychom rádi oslavili divadelní „tisícovku“ společně se všemi diváky.“

Muzikál Nad Sázavou je šestou premiérou letošní sezóny a navazuje na silnou tradici zdejší muzikálové produkce. Děj uvádí rozmanitou směs lesních návštěvníků. Spleť nástrah vyšlapaných pěšinek k sobě v situacích, jež nepostrádají nadhled, postupně svede skupinku pravověrných trampských pamětníků, kteří se k ohništi uchylují už bezpočet let.

Rovněž se sem vydává rodinka, která přijela zdolat přírodu a pokořit své tábornické limity. K vlastnímu překvapení se zde ocitají i zatoulané hvězdy trampského hudebního nebe. A do čtveřice lesní tišinu rozrazí přítomnost "lufťáků" s hlučným pohodlím karavanu. Za noci, jež umí zaskočit, se tak u ohně tábořiště splétají nesourodé osudy, charaktery i povědomě znějící hudební motivy.

Premiéra muzikálu Nad Sázavou se divákům představí v sobotu 18. února na Velké scéně od 19 hodin.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Igor Stančík | Zdroj Horácké divadlo

Štítky Horácké divadlo, muzikál, jubileum, Nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Horácké divadlo v sobotu uvádí svoji jubilejní tisící hru, premiéru má muzikál s trampskou tematikou | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.