Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přijďte na koncert, pomůžete. Na pódiu bude letos 14 kapel, výtěžek půjde na ochranu přírody

Deset hodin hudby s dobročinným podtextem. Tak by se dala charakterizovat už tradiční hudební akce s názvem Přijďte na koncert, pomůžete. Ta se bude na jihlavském amfiteátru konat již po dvacáté, a to již tuto sobotu.

Na této dobročinné akci zahrají kapely z Vysočiny, výtěžek z koncertů i letos poputuje na dobrou věc.

„V letošním roce jsme si ale za partnera vybrali jihlavskou organizaci Mokřady, z.s., která se zabývá zejména realizací vhodných opatření ke zlepšení zadržování vody v krajině, ke zlepšení vodního režimu lokalit i větších částí krajiny a na podporu ohrožených druhů, zvláště pak obojživelníků. Konkrétně by měl jít celý výtěžek ze vstupného na zlepšení vodního režimu v lokalitě Železná dolina u Kamenice u Jihlavy - vyhloubení několika nových tůní a úpravu stávajících, strojně i ručně. Činnost této organizace považuji za velmi prospěšnou a důležitou, protože jsem si vědoma, jak aktuální je téma související se zadržováním vody v krajině,“ říká organizátorka festivalu Markéta Báťová. 

Kapely, stejně jako každý rok, vystoupí na dvou pódiích. Celkem jich bude 14, doplní je dvě taneční skupiny. Návštěvníky čeká plných 10 hodin muziky, začátek je ve 14 hodin a konec o půlnoci. „Zájem kapel zúčastnit se dobročinného koncertu a svým vystoupením bez nároku na honorář pomoct, je každý rok větší a větší a někdy je opravdu těžké vybrat jen některé. Moc si za to všech muzikantů vážíme a jsme na ně hrdí,“ dodává Báťová. 

Více žen na pódiu 

Koncerty doplní doprovodný program, organizátoři mysleli i na dětské publikum. 

Návštěvníci této dobročinné akce uslyší kapely Hairy Groupies, Devět životů, Jet Stream nebo Oči, z těch alternativních pak lze jmenovat „nováčky“ Jurský park, z těch ostřílených legend pak zahrají Major major, Lady Kate či Autobus. 

„Letos jsem se v kapelách také hodně zaměřila na to, aby tam byly ženy, protože mi v loňském ročníku na pódiích docela chyběly. Takže tento rok jich tam uslyšíme a uvidíme mnohem více. Návštěvníci se mají opravdu na co těšit. Také by bylo super, kdybychom letos díky vstupnému, překonali hranici pomoci, která by se mohla vyšplhat v součtu všech ročníků přes jeden milion korun," dodává závěrem Markéta Báťová. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky koncert, pomoc, výtěžek, kapela, amfiteátr, Jihlava, hudební skupina, ochrana přírody, Kraj Vysočina, Jurský park, Kamenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte na koncert, pomůžete. Na pódiu bude letos 14 kapel, výtěžek půjde na ochranu přírody | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.