Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Velikonoce v Jihlavě: Přijďte dnes do parku k zimáku. Na jarmark, řehtačky a vystoupení folklorního souboru

Jihlava po nucené covidové pauze, kdy se kvůli pandemii rušily veškeré jarní akce, opět zažije velikonoční jarmark. Ten se bude konat dnes od 10 hodin v parku Smetanovy sady.

„Ve stínu stromů budou i tvůrčí dílny, vystoupí folklorní soubor Pramínek a divadlo 100 opic,“ řekla v tiskové zprávě Ivana Hamáčková z jihlavského magistrátu.

Program Velikonočního jarmarku v Jihlavě

10 – 19 hodin Řemeslný jarmark
12 – 19 hodin Tvůrčí dílny
16 – 18 hodin Vystoupení folklorního souboru Pramínek
17 hodin divadlo 100 opic (Zajíček a velká mrkvová záhada)
K poslechu bude hrát harmonikář Jiří Hilčer

Řehtačkový průvod

Na dnešní den si program připravila i Oblastní galerie Vysočiny. Od 10 hodin se tam uskuteční tvořivá dílnička pro děti ve věku cca 3 – 12 let, na kterou je potřeba se nahlásit předem. „Ve 12 hodin se pak zájemci mohou zapojit do řehtačkového průvodu, který půjde od galerie právě do Smetanových sadů. Řehtačky si musí každý donést s sebou," upozornil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Program má na 14. dubna také Dům Gustava Mahlera. Od 9 do 12 hodin je tam připraven velikonoční výtvarný program k výstavě Asi vítr. 

Zaplétání máje

Jihlavské Velikonoce letos poprvé pořádá příspěvková organizace města Brána Jihlavy, která bude mít na starosti také tradiční květnové Zaplétání máje. To se uskuteční v sobotu 7. května na Masarykově náměstí. „Máj ale budeme vítat již od pátku 6. května, a to jarmarkem na náměstí.  Zaplétání máje se druhý den zhostí opět folklorní soubor Pramínek,“ doplnil ředitel organizace Jakub Deml s tím, že časový harmonogram bude zveřejněn na stránkách Jihlava žije.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj Město Jihlava

Štítky Velikonoce, jarmark, velikonoční, Smetanovy sady, Jihlava, Jiřina, Jakub Deml, Kraj Vysočina, Dům Gustava Mahlera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoce v Jihlavě: Přijďte dnes do parku k zimáku. Na jarmark, řehtačky a vystoupení folklorního souboru | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.