Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Konečně po třech letech? Pořadatelé z Vysočiny plánují letní festivaly v podobě, jakou měly před pandemií

Pořadatelé z Vysočiny připravují letní festivaly v rozsahu, jaký měly před pandemií, očekávají, že zájem návštěvníků bude velký. Některé akce se nekonaly dva roky, jiné byly omezené na menší koncerty. Svůj 20. ročník opakovaně odkládal Sázava fest, na který by letos mohli příznivci hudby přijít do Světlé nad Sázavou mezi 21. a 23. červencem. 

"Děláme všechno pro to, aby Sázava fest letos už byl. Vypadá to nadějně i v rámci opatření (proti covidu-19), ale uvidíme, jaká bude situace ve světě," řekla ředitelka festivalu Andrea Zdarsová. Organizátoři už potvrdili účast řady interpretů včetně skupin Lucie nebo Mirai nebo zpěváků Marka Ztraceného a Tomáše Kluse. "Snažíme se vrátit do kvality, kterou jsme lidem dávali. Budeme chtít naše výročí, které jsme v roce 2020 nestihli, hezky oslavit, proto tam jsou ta hvězdná jména jako Lucie a Marek Ztracený," řekla Zdarsová. Vstupenky prodané na předchozí ročníky rušené kvůli pandemickým opatřením zůstávají v platnosti, vracet je podle Zdarsové chtěla jen část lidí.

Program mají nachystané i Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou. S ohledem na dohody s hlavními protagonisty ho ale ještě nezveřejní. "Vypadá to velmi dobře, řekl bych, že je to nejnabitější ročník za celou éru Folkových prázdnin," řekl dramaturg festivalu Michal Schmidt. Účinkovat bude třeba Michal Prokop nebo Vladimír Merta. Tématem letošního ročníku bude poezie, která bude součástí i širokého doprovodného programu. Festival se bude konat od 23. do 30 července, bude to 36. ročník.

Po dvouleté odmlce se bude konat též Vysočina Fest. Hojně navštěvovaná třídenní akce tentokrát návštěvníkům nabídne Chinaski, Rybičky 48, Mirai nebo anglický popový boy band East 17. Festival v jihlavském amfiteátru se koná od 7. do 9. července. 

Počtyřicáté se letos uskuteční multižánrový festival Prázdniny v Telči, je naplánovaný na 29. července až 14. srpna. První koncert bude patřit Vlastovi Redlovi, druhý Karlu Plíhalovi. V programu jsou také kapely J.A.R. nebo Mňága a Žďorp. Zahraje také kapela Hradišťan a nově vzniklý Spiritual kvartet.

Už o posledním červnovém víkendu 24. a 25. června se v Humpolci uskuteční 36. ročník Bernard Festu s Lucií Bílou nebo kapelami Mig 21, Chinaski a Wanastowi Vjecy. Také humpolecký festival měl dvouletou pauzu. "Festival probíhá na humpoleckém Horním náměstí. Stěhovat festival jinam, například kvůli rozestupům návštěvníků, nechceme, přišel by o unikátní atmosféru, kterou mu toto místo dodává. Věříme, že letos už bude situace příznivá pro to, aby vše proběhlo bez problémů,“ uvedl za pořadatele Zdeněk Mikulášek.

Mezi prvními letošními letními festivaly by mělo být třebíčské Zámostí. Naplánované je tradičně na začátek června. Pod třebíčským zámkem se naposledy konal v roce 2019. Následující ročník pořadatelé zrušili a nepřipravovali ho ani loni. Nyní ho ale slibují na 3. a 4. června. Vystoupit by měly mimo jiné kapely The Atavist a Vltava.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook / Vysočina Fest

Štítky ČR, pop, hudba, festival, Vysočina, Kraj Vysočina, hudební skupina, pandemie, Sázavafest, Světlá nad Sázavou, koncert, Marek Ztracený, Mirai, Lucie Bílá, Tomáš Klus, Chinaski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konečně po třech letech? Pořadatelé z Vysočiny plánují letní festivaly v podobě, jakou měly před pandemií | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.