Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zpívající hasič z Telče má na kontě sedmý klip. Tato píseň bude zvedat lidi ze židlí, myslí si Jurič Pařil

Je to dva týdny, co spatřil světlo světa nový klip zpívajícího hasiče z Telče Juriče Pařila. Nová píseň, kterou Jurič složil na konci roku 2021, se jmenuje Nech mě jít. Hudební klip, celkově již sedmý, se natáčel v Bohuslavicích nedaleko královské Telče.

„Na konci roku 2021 jsem složil novou píseň a dle kladných názorů lidí, kteří moje prvotiny vždy před zveřejněním hodnotí, jsem si řekl, že by si určitě zasloužila hraný klip,“ vysvětluje redakci Drbny zpívající hasič Jurič Pařil a dodává, že na hraném klipu začal pracovat na začátku roku tohoto roku.

Jiří Pařil
Už šestnáct let je profesionálním hasičem. K nim totiž tíhnul už od mala. Podobně to má i s hudbou, které se věnuje taky řadu let. Je zpěvákem, textařem a zároveň hudebním skladatelem. Během posledních deseti let složil více než 50 písní.

Klip s možná překvapivým rozuzlením byl natočený během jednoho odpoledne, dva dny pak Juričovi trvalo jeho zpracování – tedy střih a úprava barev. „Co se týče obsazení herců, opět jsem sáhl po svých přátelích showmanech, kteří se svých rolí zhostili na výbornou. Ovšem drobný problém jsem měl s rolí sexbomby. Tuto roli musela ztvárnit dle mého scénáře krásná neodolatelná žena, kterou jsem ještě dva dny před natáčením hledal,“ popisuje hasič z Telče.

Nakonec mu pomohl Facebook. „Vyhlásil jsem totiž do světa, že hledám herečku do role sexbomby. Přihlásilo se mi asi deset žen a opět mě doslova šokovala mocná síla Facebooku. Problém s herečkou byl během pár hodin vyřešen. Role sexbomby se ujala svůdná modelka z Jihlavy Adriana Nováková, tímto jí na dálku ještě jednou moc děkuji. Při natáčení se sešla bezvadná parta a ze samotného klipu je cítit uvolnění, radost ze života,“ usmívá se Jurič Pařil.

Námětem klipu je příběh, který se může snadno stát i v reálném životě. Jurič Pařil totiž v prostorách, kde se klip natáčel, už několikrát koncertoval. A podle něj to vždy končilo stejně. „Mladý pár se oťukává, první oční kontakt, následuje drink u baru, společný tanec a na závěr společný odchod po točitém dřevěném schodišti do podkrovních prostor, kde se nacházejí zřejmě pokoje. Ano, scénář klipu opět napsal život,“ zamyslel se Pařil. „Ovšem, toto opravdu není můj příběh, abyste si nemysleli,“ rozesměje se.

Vše vlastně odstartovala moje první vánoční píseň Nejhezčí svátky, říká zpívající hasič z Telče Jurič Pařil

Skládá hudbu, hraje na kytaru, zpívá, má kapelu, pracuje se dřevem, pěstuje bonsaje. Kromě toho je profesionálním hasičem na stanici v Telči. A to ještě není všechno. Říkáte si, že je nemožné toto všechno stíhat? Možné to opravdu je. Důkazem je...

V nové písni Nech mě jít se objevuje také pasáž, která je rapovaná. Něco takového se u Juriče Pařila dosud neobjevilo. „Ano, má přítelkyně se tomu poprvé dost smála, ale proč ne? Nikdy není pozdě začít s něčím novým,“ dodává Jurič Pařil.

„Těší mě, že mé písně jsou návykové."

A jak na tuto novinku reagují fanoušci a kamarádi? „Lidé píšou, že opět další chytlavá píseň, kterou si pouští několikrát pořád dokola. To mě moc těší. Těší mě, že mé písně jsou návykové. Nyní mě čeká ta nejtěžší část – umět vše prodat. Myslím si, že tato píseň bude na letních akcích sklízet úspěch a zvedat lidi ze židlí,“ hodnotí hasič z Telče.

Fanouškům profesionálního hasiče a amatérského hudebníka, jak se Jurič Pařil sám označuje, určitě neušlo to, že hraje s novou kapelou. „Finální podobu kapely jsem představil teprve nedávno, v loňském roce. Během covidu jsme nezkoušeli, ale o to víc nyní dáváme do zkoušek, protože chceme letos začít naplno koncertovat. Perfektně jsme si sedli,“ pochvaluje si Pařil. Dodává, že pohledná kytaristka Niki je třešničkou celého projektu. „Řekl bych „jasný tah na bránu", trochu kalkul z mé strany. Niki nejen, že přiláká muže k pódiu, výborně zvládá svůj nástroj – kytaru.“ Jurič Pařil s novou kapelou zkouší každý týden v Pelhřimově a teď se snaží najít letošní angažmá na místních festivalech a městských slavnostech.

„Nejenom, že bychom letos chtěli odehrát pár větších akcí, ale hlavně chtěl bych najít schopného manažera či hudební agenturu, která se naší kapely ujme a pomůže nás dostat nejvýš, co to půjde,“ plánuje hasič z Telče.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Juriče Pařila

Štítky Jurič, Pařil, hasič, zpívající, Telč, klip, píseň, kultura, hudba, hudební skupina, Bohuslavice, židle, Facebook, Drbna.cz

Zpívající hasič z Telče má na kontě sedmý klip. Tato píseň bude zvedat lidi ze židlí, myslí si Jurič Pařil | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.