Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na dálniční přivaděč se vrací stavební dělníci, bude pokračovat rekonstrukce. Jaká budou omezení pro řidiče?

Již nyní probíhají na jihlavském přivaděči přípravné práce vedoucí k další rekonstrukci tohoto hodně vytíženého úseku silnice I/38. Hlavní rekonstrukce po zimní přestávce bude zahájena v úterý 4. dubna. Práce bude mít na starosti opět Ředitelství silnic a dálnic ČR ŘSD).

Letošní rekonstrukce silnice I/38 mezi sjezdem na ulici Romana Havelky a exitem 112 dálnice D1 bude rozdělena na tři etapy. „Vliv na dopravu na přivaděči i ve městě tak bude nižší než loni," ujistil jihlavský magistrát na stránce Doprava v Jihlavě. 

I. etapa - od 4. dubna do 10. června 2023 

První část prací bude zahájený 4. dubna. Pro řidiče bude uzavřený pás směrem k D1 mezi sjezdem na Lesnov (mimo) a exitem 112 dálnice D1 (včetně). V tomto úseku bude obousměrný provoz v pásu směrem do Jihlavy. Dále musí řidiči počítat s tím, že nebudou moci využít sjezd na Průmyslovou ulici (směry JI - Průmyslová, Průmyslová - HB) a nájezd na dálnici D1 (směry JI - Brno, JI - Praha, Brno - JI i Brno - HB).

Objízdné trasy: z Jihlavy na Prahu přes Větrný Jeníkov, mezi Lesnovem a koncem uzavírky po ulicích Smrčenská a Pávovská.

II. etapa cca od 10. června do 15. srpna 2023

V druhé části prací, jejíž začátek je naplánovaný na červen, bude uzavřený pás směrem k D1 mezi sjezdem na ulici Romana Havelky (RH) (včetně) a sjezdem na Lesnov (včetně). V tomto úseku bude obousměrný provoz v pásu směrem do Jihlavy. K tomu bude uzavřený sjezd na ulici Romana Havelky (směry Znojmo - RH, RH - HB) a sjezd na Lesnov (směry Znojmo - Lesnov a Lesnov - HB).

Dálniční přivaděč u Jihlavy je nejvytíženějším úsekem silnic první třídy na Vysočině, podle posledního sčítání dopravy po něm za 24 hodin projede 27 500 vozidel.

„Kraj Vysočina zřejmě zahájí rekonstrukci ulice Romana Havelky mezi nájezdem na I/38 a Pražským mostem - s ohledem na provoz po krátkých etapách," dodává mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. 

III. etapa cca od 15. srpna do cca listopadu 2023

Poslední část stavebních prací by měla začát zhruba v polovině letošního srpna. Během třetí fáze musí řidiči počítat s tím, že budou uzavřeny levé pruhy v obou pásech (směrem k D1 i do Jihlavy), práce budou probíhat ve středním dělicím pásu.

Určitě dobrou zprávou pro řidiče je to, že všechny sjezdy a nájezdy na I/38 budou otevřeny.

„Bude pokračovat rekonstrukce ulice Romana Havelky. Navíc se přidá oprava Pávovské ulice (odstranění opotřebení objízdné trasy) včetně rekonstrukce okružní křižovatky Pávovské a Průmyslové ulice," dodává mluvčí Jihlavy Daněk. 

Práce začaly před rokem 

Dvouleté opravy téměř šesti kilometrů dálničního přivaděče u Jihlavy za víc než 330 milionů korun bez daně začaly loni v březnu. Zakázku dostala firma Strabag. „To byla současně největší oprava, která byla v roce 2022 na Vysočině zahájena," sdělil již dříve Martin Buček z týmu komunikace ŘSD. Při opravách poloviny této čtyřproudé vozovky tam auta v obou směrech projížděla v omezeném režimu po druhém jízdním pásu.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic | Zdroj Město Jihlava, Ředitelství silnic a dálnic

Štítky přivaděč, I/38, omezení, sjezd, nájezd, uzavírka, objížďka, oprava, rekonstrukce, ŘSD, Jihlava, Romana Havelky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálniční přivaděč se vrací stavební dělníci, bude pokračovat rekonstrukce. Jaká budou omezení pro řidiče? | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.