Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Třebíči začne úprava frekventované křižovatky, budou v ní semafory. Náklady se dostanou nad 14 milionů

V Třebíči začne příští týden úprava křižovatky ulic 9. května, Račerovické, U Obůrky a U Kuchyňky. Na frekventované křižovatce budou pak instalované semafory, zatím je řízena pouze značkami a na vedlejších ulicích se tvoří kolony. Náklady na stavební práce a semafory jsou 14,3 milionu korun (bez DPH). Úprava křižovatky spojená s dopravním omezením má skončit v červenci, informovala mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisová.

Od 6. března do 2. dubna bude doprava kvůli výkopovým pracím částečně omezená v ulici 9. května. „Úplná uzavírka bude v této etapě kvůli překopovým pracím v těsné blízkosti křižovatky v ulicích U Kuchyňky a U Obůrky," uvedla Irini Martakidisová. Další omezení budou souviset s postupem prací. Po celou dobu prací bude v každém směru otevřen vždy jeden přechod pro chodce. „O termínech následných etap akce budeme občany včas informovat, podle postupujících prací," dodala Martakidisová. 

V celkových nákladech hrazených městem je zahrnutý dvoumilionový krajský příspěvek na opravu povrchu křižovatky, protože silnice je v majetku Kraje Vysočina.

Svazek Vodovody a kanalizace investuje dalších asi 3,5 milionu korun do úpravy vodovodu v Račerovické ulici a kanalizace pod křižovatkou, sdělil tajemník svazku Karel Nedvědický.

Podle posledního sčítání dopravy zveřejněného Ředitelstvím silnic a dálnic přijíždí ke křižovatce denně po Račerovické ulici asi 7500 aut. Ulicí U Kuchyňky, ve které je vedlejší silnice, jezdí asi 6 tisíc aut denně.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jana Kroneislová, Město Třebíč

Štítky křižovatka, semafor, stavby, doprava, správa, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Třebíči začne úprava frekventované křižovatky, budou v ní semafory. Náklady se dostanou nad 14 milionů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.