Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Silný vítr komplikuje provoz na silnicích Vysočiny. Hasiči odstraňují popadané stromy

Desítky oznámení o popadaných stromech na silnicích přijali během sobotní noci a rána hasiči a policisté na Vysočině. Dopravu komplikuje hlavně silný vítr, který by měl během dne postupně slábnout.

“Předpověď meteorologů se vyplnila a Vysočinu v pátek zasáhl silný vítr. V souvislosti s počasím zasahovali hasiči od pátečního odpoledne do sobotního rána u téměř dvou stovek událostí. Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které spadly na komunikaci a bránily tak plynulému provozu," sdělila mluvčí hasičů Petra Musilová.

Nejvíce událostí řešili hasiči na Třebíčsku a Havlíčkobrodsku. V sobotu před sedmou hodinou ráno odstraňovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou u obce Kotlasy ze silnice uvolněný přístřešek. Do popadaných stromů narazili řidiči s auty u Suché, Otína, Rudíkova a Bohdalce.  Výjezdy k popadaným stromům i nadále pokračují.

Také policisté v noci a v ráno přijali několik oznámení o spadlých stromech na komunikaci. Dále zaznamenávají informace o hůře sjízdných vozovkách, a to na různých místech v kraji. 

„Aktuálně máme hlášeny problémy na silnici I/19 mezi Bystřicí nad Perštejnem a Lesonovicemi, poté na silnici II/402 mezi Třeští a Stonařovem," řekla policejní mluvčí Michaela Lébrová. 

Problémy se sjízdností jsou v sobotu dopoledne například na Havlíčkobrodsku na silnici I/38 v katastru Radostína, kde je ledovka. Od páté hodiny ranní policisté přijali oznámení o osmi dopravních nehodách.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky doprava, silnice, stromy, hasiči, nehoda, policie, vítr, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr komplikuje provoz na silnicích Vysočiny. Hasiči odstraňují popadané stromy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.