Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

D1 zablokoval kamion, problémy jsou i na silnici za Kostelcem či u obce Rybné. Buďte opatrní, vyzývá policie

, aktualizováno 16. prosince 2022, 9:33

Nový sníh opět komplikuje cestování na Vysočině. Velké problémy byly od brzkého rána na dálnici D1, kterou zablokoval kamion, a to před půl pátou ráno. Problémy byly a ještě stále jsou i na řadě dalších míst.

„Od časného rána máme na území celého kraje problémy se sjízdností komunikací všech typů, včetně dálnici D1. Tu zablokoval kamion, který havaroval před půl pátou ráno na 156,5 kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu a zůstal stát nepojízdný přes všechny jízdní pruhy," informovala novináře Dana Čírtková. Pro řidiče byla stanovena objízdná trasa, kdy vozidla sjíždějí z dálnice na 162. kilometru a zpět se na ni budou vracet na 153. kilometru. „Na všechny řidiče apelujeme, aby dbali při jízdě zvýšené opatrnosti, protože silnice pokryl sníh a jsou sjízdné se zvýšenou opatrností," vyzývá Čírtková s tím, že hlavně při ranní špičce policie čeká problémy. 

Po deváté hodině přišla dobrá zpráva - dálnice D1 je u Velké Bíteše ve směru na Prahu byla již plně průjezdná, kolony se ale pomalu rozjíždějí, protože sahají až na 173. kilometr. „Kolony zaznamenáváme také v opačném směru, a to kvůli problémům, které se vyskytly ráno na 160. kilometru D1 ve směru na Brno, ale zatím kolona na Brno pomalu jede, ale je to nárazové, takže se situace může měnit. Aktuálně máme hlášeny problémy na nájezdu na dálnici D1 u Humpolce, na místo byly vyslány sypače," dodala v 9 hodin mluvčí policistů. 

„Do Jihlavy jsem jela půl hodiny."  

Špatná dopravní situace není jen na dálnici. Potíže hlásí řidiči ze silnice I/38 Znojmo – Jihlava, z kruhového objezdu na silnici I/23 a I/38 – „bývalá Kasárenská křižovatka“ , obtížně sjízdná je silnice u obce Rybné, silnice v Kralicích nad Oslavou, silnice z Kostelce do Jihlavy a mnoho dalších. „Od kruháče za Kostelcem na náměstí v Jihlavě jsem jela přes půl hodiny, kolona jela téměř krokem. Tento úsek mám běžně projetý za 15 minut," sdělila Drbně jedna z řidiček Alena Houčková, která po půl sedmé cestovala ve směru od Kostelce na Jihlavu.

Kolona za kruhovým objezdem na silnici II/602 ve směru na Jihlavu 

Od rána do současné doby přijali policisté oznámení o osmi dopravních nehodách, které se naštěstí obešly bez zranění.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR, Alena Houčková | Zdroj Policie ČR

Štítky doprava, sníh, sněžení, kolona, kamion, silnice, dálnice, D1, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

D1 zablokoval kamion, problémy jsou i na silnici za Kostelcem či u obce Rybné. Buďte opatrní, vyzývá policie | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.