Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Stavba obchvatu Havlíčkova Brodu pokračuje, dělníci pracují na dvou protihlukových stěnách. Podívejte se

Už několik měsíců stavební dělníci pracují na výstavbě obchvatu Havlíčkova Brodu. S tím souvisí i vznik dvou protihlukových stěn v celé délce severovýchodního obchvatu na silnici I/34. Jak uvedl Martin Buček z Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), práce budou, v případě příznivých klimatických podmínek, probíhat i v zimním období.

Práce na protihlukovém opatření začaly koncem letošního září. „V rámci těchto opatření dojde k rekonstrukci stávajících stěn jejich prodloužením, zvýšení jejich výšky nad okolní terén a samozřejmě výměnou panelů. Tomu u některých z nich předchází demolice stěn stávajících, jak je tomu například nyní u protihlukové stěny v úseku podél městské části Vřesovice. Tady byla původní stěna kompletně odstraněna a probíhá vrtání pilot pro sloupky stěny nové. To umožní její zvýšení z původních tří metrů na pět v celé délce 100 metrů," popsal Martin Buček. 

ŘSD pokračuje ve výstavbě obchvatu Brodu, řidiči projedou po dalším mostě. Podívejte se, jak vypadá

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) teď uvedlo do provozu další most, který překlenuje budoucí hlavní trasu jihovýchodního obchvatu Havlíčkova Brodu nedaleko budoucí mimoúrovňové křižovatky Termesivy. Souběžně s mostem byla do provozu uvedena...

Stěna bude také nově odvodněna žlabem, který svede vodu do nových uličních vpustí vyústěných pod stěnou do svahu za ní. Zde Buček upozorňuje na to, že provoz v tomto místě bude svedený do jednoho jízdního pruhu.

Podepsáno, stavba za půl miliardy může začít. Část jihozápadního obchvatu Jihlavy má být hotova za dva roky

V pondělí před polednem byla podepsána smlouva o dílo na stavbu jihovýchodního obchvatu Jihlavy, část JIH. Dodavatel byl vybraný až napotřetí. Zakázka má být hotová za dva roky a vyjde na víc než půl miliardy korun.

O několik desítek metrů dále probíhají souběžně práce na výstavbě zcela nové protihlukové stěny, tentokrát podél jízdního pruhu vozovky ve směru k ulici Žižkova. „Nová stěna skládající se ze dvou částí bude mít celkovou délku 348 metrů a proměnnou výšku 2,5 a 3 metry nad okolním terénem. V současné době probíhají ve svahu ve stoupání (276 metrů) terénní práce směřující k jeho úpravě nutné pro umístění stěny. U druhé kratší 76 metrů dlouhé části jsou vyvrtané piloty. Zeď je tady navržena v návaznosti na stávající betonový plot a řadové garáže na druhém konci protihlukové stěny," sdělil k druhé stěně Buček. 

Stavební práce budou probíhat také v zimním období, tedy pokud budou příznivé klimatické podmínky. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky obchvat, doprava, stavba, protihluková, stěna, ŘSD, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba obchvatu Havlíčkova Brodu pokračuje, dělníci pracují na dvou protihlukových stěnách. Podívejte se | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.