Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Konec parkování zadarmo. V Třebíči nainstalují na parkoviště závory, celodenní stání podraží na 400 korun

Třebíč bude mít na parkovištích v širším centru města závory, aby tam lidé nemohli parkovat bez placení. Novou technologii by měl podle starosty města Pavla Pacala (Pro Třebíč) dodavatel nainstalovat do konce letošního roku. Město za to zaplatí 8,4 milionu korun. Celodenní parkování v centru také zdraží.

Závory budou na parkovišti na Komenského náměstí a na parkovišti v ulici Vítězslava Nezvala, které vzniklo na nevyužívané části autobusového nádraží.

Na Komenského náměstí budou závory na příjezdové silnici. Nový ostrůvek ji rozdělí na vjezdovou a výjezdovou část s terminály na vydávání lístků, kontrolu a placení parkovného platební kartou. Na parkovišti bude umístěný platební terminál, který bude kromě platebních karet přijímat i mince. Stejně vybavené bude i parkoviště v ulici Vítězslava Nezvala, který má ale samostatný vjezd v západní částí a výjezd ve východní části.

Parkovné zatím řidiči hradí zakoupením lístku na zvolenou dobu u parkovacího automatu. Překročení doby uhrazeného stání kontroluje městská policie, nové závory neumožní výjezd před uhrazením skutečné doby parkování.

Další změnou v parkování v centru města je úprava ceny parkovného, která bude platit od 1. prosince. Progresivní sazby mají zvýhodňovat krátkodobé stání, což má zajistit častější obměnu aut na parkovištích v centru města. Celodenní parkovné výrazně podraží. Na Komenského náměstí vyjde na 400 korun, zatím se tam platilo 10 korun za hodinu.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto asparking.cz

Štítky ČR, správa, automobilová, parkování, Třebíč, centrum města, Pavel Pacal, Vítězslav Nezval

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Toscana

Jak vyhnat lidí z centra do okrajových částí okupovaných supermarkety a zlikvidovat podnikatele. Další mrtvé město?

Úterý, 15. listopadu 2022, 12:14Odpovědět

Konec parkování zadarmo. V Třebíči nainstalují na parkoviště závory, celodenní stání podraží na 400 korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.